Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Okul Aile Birliği Başkanları ile bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Niğde İmam Hatip Ortaokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürleri Recep Koçer, Ahmet Şenel ve A. Sinan Ecer ile Niğde merkez, merkeze bağlı kasaba ve köylerdeki okulların okul aile birliği başkanları katıldı.

Okul Aile Birliği Başkanları ile ilk defe bir araya gelen Ekinci, “ Niğde’ye geleli yaklaşık 13 ay gibi bir süre oldu. Sizlerle bir araya gelmeyi geldiğim günden beri istedik ama bugüne kısmetmiş. Bizler velilerimiz ile işbirliğini sağlayamazsak yaptığımız işler eksik gider ve tamamlayamayız. Bu noktada katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diyerek konunun önemini belirtti.


Milli Eğitim Bakanlığının yaptıkları hakkında bilgi veren Ekinci, “Son iki yılda Milli Eğitim Bakanlığımız ve müdürlüğümüzde ilerleme var. Artık meseleler eskisi gibi gözardı edilmeyip masanın üzerine yatırılmaya başlandı. Devletimiz tarihinde olmadığı kadar eğitim alanına yatırım yapmaktadır. Niğde olarak bu yatırımlardan payımıza düşeni de alıyoruz. Öğrencilerimiz için “Eğitim Kampüsü” projemiz için ihale  süreci başlamış olup, 2015 yılında teslim bitecek şekilde içinde 10 bin öğrencinin olacağı büyük, modern ve gelişmiş bir tesisimiz yapılmış olacak. 2012 yılında 100’e yakın okulumuzun bakım onarım işlemleri yapıldı. 2013 yılında da yapılmaya devam edecektir” dedi.

Mükemmeli ve en doğruyu aradıklarını belirten Ekinci, “ Biz öğrencilerimiz için mükemmeli ve en doğruyu arıyoruz. Herhangi bir konuda yanlış yaparsak, değiştirerek yaptığımız yanlıştan dönmesini de biliriz. Bizlerde sizler gibi veliyiz. Tüm çocuklar bizim çocuğumuzdur. Çocuklarımızı bu dünyadaki en ayrıcalıklı ve değerli varlıklar olarak görüyoruz.” diyerek öğrencilere verilen önemin altı çizildi.

Veliler ile ortak hareket edilmesi gerektiğini belirten Ekinci, “ Gelin hep beraber elbirliği, gönül birliği yapalım. Birbirimizin yanlışında uyaralım, doğrularımızı destekleyelim. Bir öğretmen öğrencisinden ne kadar sorumlu ise sizlerde en az onlar kadar sorumlusunuz. Onlara hep beraber hayat boyu desteğimizi vereceğiz. Bir insanın kalbini kırmakla, yüzlerce öğrencinin kalbini kırmak farklı şeylerdir. Sorunları öğretmenlerimizle, idarecilerimizle çözme yoluna gidin. Biz sizleri okulların içinde istiyoruz. Aynı amaca beraber yürümezsek başaramayız.” dedi.

Toplantının son bölümünde velilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Veliler böyle bir toplantının yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 



Editör: TE Bilişim