Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında, yeni kayıt yaptıran 219 uluslararası lisans ve lisansüstü öğrencisi ile birlikte toplam 54 ülkeden 719 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Üniversitede 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında eğitim alacak uluslararası öğrenciler içinde Afganistan, Suriye, Somali, Kosova, Çin Halk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Azerbaycan, Pakistan, Kazakistan, Ruanda, Sierra Leone, Rusya Federasyonu, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve Sırbistan gibi çeşitli ülke vatandaşı öğrenciler yer alıyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “Uluslararasılaşma çabalarımız ile hem bölgesel kalkınmaya destek olmaya çalışıyor hem de ülkemizi uluslararası platformlarda temsil ediyoruz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin de uluslararası öğrenciler için bir çekim merkezi haline geliyor olması ve uluslararası öğrenci sayımızın artması da bizi mutlu ediyor” dedi.

Uluslararasılaşma politikası ile uluslararası öğrenci sayısı arasında bir bağlantı bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, doğru bir politika izlenmesi kadar bu doğru politikanın devamlılığının da oldukça önemli olduğunu aktardı. Uluslararası öğrenci sayısının artmasının da bu doğru politikaların sonucu olduğunu vurgulayan Rektör Kar, “Ulusal ve uluslararası etkileşimlerde elde etmiş olduğumuz tecrübeler ve bilgi, birikim ile alanında ihtisaslaşmış öğrenciler yetiştirmek en büyük hedeflerimizden birisi” dedi.

Editör: TE Bilişim