CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde  Eğitim-İş Şubesini ziyaret etti. Başkan Timur Özkan ve öğretmenlerle görüştü. Niğde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehnez Güler, Hilal Şenbaş  ve Abdullah Türkben de görüşmede yer aldı.

 Eğitim –İş  Şube Başkanı Timur Özkan   sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Eğitim sorunlarının arttığına dikkat çekti. Laik eğitimi ve emeği savunmaya devam edeceklerini belirtti. “Demokratik yollardan hukuk içinde kalarak hak aramayı benimseyen bir sendikayız” dedi. Yaratıcı ve üretken  eğitim anlayışının önemine değindi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de  Meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğretmenlerin, eğitimin, yöneticilerin sorunlarını Meclise  taşıdığını ifade etti. Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik,sosyal ve özlük haklarının sürekli gerilediğini, AKP iktidarının  eğitim sistemi ile de sürekli oynayarak çağdaş eğitimden uzaklaştırıcı yollar denediğini söyledi. Siyasi kadrolaşma ve yandaş  yönetici atama, laik  olmayan eğitim,  bilgi ve bilimsellikten uzaklaşan yaklaşımların kabul edilemez olduğunu da belirtti.  Atanamayan öğretmen sorunundan sonra bu kere  mülakat yapılarak sözleşmeli öğretmene yönelindiğini ve mülakatta sorulan sorularla yandaş öğretmen amaçlandığını da belirtip “CHP olarak bu konuda tavrımız net, liyakata uyulmamasının yarattığı sorunları yeniden yaşamamak için hakkaniyet, adalet ve bilgi ile  hak edenin  ataması yapılmalıdır “dedi. Küresel kapitalizm ve  emperyalizmin  ülkemiz üzerinde oyunlarının  birliğimizi de hedef aldığını ifade eden  Gürer,  “Güneydoğuda yaşananlar, Suriye ve Irak ile oluşan durum ve 15 Temmuz sonrası ortaya çıkan  gelişmeleri çok yönlü ve dikkatle izlemekteyiz”dedi.  Terörü lanetlediklerini ve karşı olduklarını ifade eden CHP Milletvekili Gürer sözlerini,  “Gerçek anlamda suç işleyen hiç kimseyi savunmamız olası değil.  Haksız uygulamalar karşısında da   tepkimizi  açıkça dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz” diye noktaladı.



 
Editör: TE Bilişim