24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ve Bor Muhtarlar Derneği Başkanı Harım Mahalle Muhtarı Ali Önsay, Bor’da emes hastalığı yaşayan öğretmeni ziyarette bulundu.
 
Bor İlçesi Sakarya caddesinde yaşayan Tarih öğretmeni evi ziyaretinde duygulu anlar yaşandı. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren emes hastalığı yaşayan eski öğretmen Ümit Tin, böyle anlamlı bir günde yapmış olduğunuz ziyaret benim rahatsızlığımı unutturdu. Bizlere moral sağladınız. Öğretmen olmam nedeniyle beni unutmayıp, buraya kadar ziyarette bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dedi.
Ziyarette; öğretmen Ümit Tin’e geçmiş olsun temennisi ardından karşılıklı sorunlar dile getirildi. Öğretmen Tin tekerlekli sandalye arabası ile yürüme uğraşı verdiği, ve bu uğraşının çok zorluk verdiğini, bu sebepten dolayı, hep evde kapalı kalma durumu yaşadığını, dışarı sokağa çıkıp gezme ihtiyacını sağlıklı şekilde karşılayamadığını ve uzun süreli konuşamama rahatsızlığını dile getirdi.
Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan ziyaretteki konuşmasında; 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sizleri unutmadık. Öğretmenler Gününüzü kutluyor.Sizleri sırasıyla ziyaret etmeyi, sizleri derneğimiz çalışmaları içerisinde görmek istiyor ve diğer rahatsız arkadaşlarla birlikte sorunların ortak paylaşımla giderilmesi yönünde çalışmaların daha faydalı olacağı, sizinde bir öğretmen olma sıfatıyla da ileride derneğimiz çalışmaları içerisinde ki çalışma ve seminerlerimizde konuşmacı olarak katılımınızı bekliyoruz.Bu bizleri memnun edecektir. Ayrıca sizi bu anlamlı günde ziyaretimizle önemli bir ayrıntıyı sizlerle paylaşarak insanların daha duyarlı olarak davranmasını yerine getirilmesini amaçlıyoruz.
Sakatlar Derneği Niğde Şubesi olarak size akülü bir sandalye arabası söz veriyorum. Bu imkanı size sağlayacağız. Bu mutluluğu birlikte paylaşacağız. Dernek çalışmalarımızda gönüllü olarak Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri görev üstlenmiş bulunuyorlar. Çalışmalarımıza öğrencilerimizin desteği büyük güç sağlamaktadır. Ayrıca, Bor Belediye Başkanımız Sayın Sıtkı Erat bey’e bu çalışmamız hakkında bilgilerde bulundum. Sağolsun kendileri böyle bir konuda da duyarlı olduğunu ve yardımcı olmaya çalışacağı ifadesinde bulundu. Bize desteklerinde hiç beklemeden bizlerle birlikte sizleri ziyaretle işimize devam ediyoruz.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü olması nedeniyle bir tanışma ve sorunlarının çözümüyle ilgili bir ziyarette bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, yaptığı açıklamasında; tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tekrar kutluyorum. Öğretmenleri, toplumun en fedakar, saygıdeğer ve özveri dolu çalışmalarından dolayı her zaman kutluyor ve ayrı ayrı hepsini tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde bir değerli öğretmenimizi de evinde ziyaret etmenin mutluluğunu paylaştık. Kendisine moral verdik. Sorunları paylaştık. Sözlerimiz arkasındayız. Sorunların giderilmesinde üzerimize düşenleri layıkıyla yerine getireceğimiz sözünü veriyoruz. Tekrar geçmiş olsun. Dedi.
Çeşitli hediyelerin takdim edildiği öğretmenin evindeki ziyarette; Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de öğretmen Ümit Tin’ e bir buket takdiminde bulunup, öğretmenin elini öptüler ve tekrar geçmiş olsun temennileriyle ayrıldılar.
 








Editör: TE Bilişim