Türk Eğitim-Sen Bor Temsilcisi Oktay Kılıççeker “ Çukurkuyu Dr. Fatma Erol İlkokulu’nda  çözüm istiyoruz” dedi.

 Türk Eğitim-Sen Bor İlçe Temsilcisi Oktay Kılıççeker,  yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Oktay Kılıççeker açıklamasında ; “Eğitim de yöneticinin varlığı çözümler üretmek ve sorunları da öğretmenlerin istekleri doğrultusunda çözümlemektir.  Görev aldıkları makamda çözüm üretmelerini beklemekteyiz.

Oysa öyle olmadığını her olayda görmekteyiz. İdareci arkadaşlarımız yarın öğretmen olarak aramıza döndüklerinde, hangi yüz ile yüzümüze bakıp, bende öğretmenim, sizin için idareciliğimde çözümler buldum, uyguladım diyecek. Yoksa ben çözüm olmak yerine;

Benden olmayana çözüm olmayı gerek görmedim, benden olmayanların var olmasını bile istemedim, öğretmenlerin her fırsatta haklarını ve onların taleplerini ve öğretmenlerin isteklerini dikkate almadan kendi düşüncem doğrultusunda, ben istersem olur! Anlayışla bana verilen yetkileri kullandım.

 Hani derler ya küçük insanlara beylik verirsen ne yapacağını kim bilir…

 Çukurkuyu Dr. Fatma Erol ilkokulunda bir durum! Okulda, üç norm fazlası öğretmen mevcut. Okulda bir de idareci açığı mevcut, öğretmenlerden, norm fazlası olanlar okullarında müdür yardımcılığı istemiyor. Buna karşılık bir öğretmen arkadaşımız da müdür yardımcı olarak görev almak istediğini beyan ediyor. Okulunda müdür yardımcısı olmak için idari makamlara dilekçe ile başvurmuştur. Bu arkadaşa cevap veren, makamların cevabı: Okulunuzda norm fazlalığı oluşacak; demişlerdir.

Bu düşüce etrafında düşünüp cevap verenler kendileri o makamlarda görevlendirilirken neden norm kadro da oluşacak boşlukları düşünmediler.

Öğretmen arkadaşımızın talebinden, ne ilgili makam olarak, sayın valimizin haberi var, nede sayın il mili eğitim müdürümüzün haberi var. 

Konu ile ilgili bu makamların haberi olsaydı gerekli çözümü oluşturacaklarına dair inancımız tamdır. 

 Çukurkuyu Dr. Fatma Erol ilkokulunda, müdür yardımcılığı görevlendirme talebinde bulan öğretmenin isteği doğrultusunda gerekli görevlendirmenin yapması gerektiğine inanıyoruz. Yapılan hatadan bir an evvel dönülüp, okulun eğitim öğretim açısından rahatlatmalarını bekliyoruz.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim