KAMUSEN'e Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş Niğde'de öğretmene yapılan saldırının ardından bir basın açıklaması yaptı. 

Türk Eğitim Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş açıklamasında; Gün geçmiyor ki öğretmenlerimize saldırı yapıldığı haberleri basında yer almasın. Hemen hemen hergün ülkenin değişik yerlerinden öğretmenlerimize karşı silahlı veya silahsız saldırı haberleri adeta sıradanlaştı.
            Geçen yıl teröristler tarafından şehit edilen Necmettin YILMAZ ve Aybüke YALÇIN öğretmenlerimizin acısı halâ yüreğimizi yakarken, öğretmenlere karşı yapılan saldırılar maalesef artarak devam etmektedir.
            Mart ayı içerisinde Ağrı Patnos’ta görev yapan Yusuf VURAL öğretmenimizin bıçaklanmasının üzerinden bir ay bile geçmeden, iki gün önce Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde Okul Müdüresi Tülay TAŞ ve Müdür Yardımcısı Sinan DELİBAŞ kendini bilmez bir velinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandılar.
            11 Nisan Çarşamba günü Niğde Merkez Fatih Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah MUMCU, bir öğrencinin saldırısına maruz kalarak burnu kırıldı.
            Artık yeter diyoruz..!
            Öğretmene saldırıya artık yeter diyoruz..!
            Öğretmenin itibarsızlaştırılmasına artık yeter diyoruz..!
            Evet, son yıllarda öğretmenlik mesleği tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar itibarsızlaştırıldı. Ama bunun müsebbibi öğretmenlerimiz değildir. Bunun müsebbibi “öğretmenler yata yata bir çuval para alıyor”, “sayın bakan öğretmenlere şahsiyet kazandırmaya uğraşıyor” ve benzeri söylemlerde bulunan zihniyettir.
            Unutulmamalıdır ki milletlerin geleceğini eğitim belirler ve inşaa eder.  Bir milleti yıkmak için topa, tüfeğe, silaha gerek yoktur. Eğitimi bitirin, milleti bitirirsiniz. Eğitimin öznesi de öğretmendir. Öğretmenin itibarsızlaştırılması, hemen hergün saldırıya uğrayarak pasifleştirilmesi, veli ve öğrencilerin karşısında pasifize edilmesi doğrudan eğitimi olumsuz yönde etkiler. Onun içindir ki öğretmene sahip çıkmak hem Millî Eğitim Bakanlığı’nın hem de tüm milletin ortak sorumluluğudur.
            Öğretmenin itibarı MEB’in namusudur.
            Öğretmene sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.
            Bir an önce etkili ve yetkili merciiler harekete geçerek gerekli tedbirleri almalı, bu tür vahim olayların engellenmesi için paydaşlarla beraber ciddi adımları atmalıdır.
            Aksi takdirde öğretmenlerimize saldırılar gazetelerin üçüncü sayfalarında haber değeri dahi taşımayacak şekilde sıradanlaşacaktır. Bu durumda da olan geleceğimiz olan çocuklarımıza ve bu ülkenin yarınlarına olacaktır" dedi. 


 
Editör: TE Bilişim