Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, “Öğretmen Okullarının Tarihi” konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen programa, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Gelişli konferans konuşmacısı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından kürsü alarak konuşma yapan Prof. Dr. Yücel Gelişli, öğretmen okullarının geçmişten günümüze tarihi gelişimi hakkında bilgiler aktardı.

Öğretmenlik mesleği ve etiğinin önemine değinen Prof. Dr. Gelişli “Geleceğin sağlıklı nesillerinin yetişmesinde aile ve öğretmen en önemli etkendir” dedi.
Eğitimde teknolojinin olumlu kullanılması ile motivasyonun önemine vurgu yapan Prof. Dr. Yücel Gelişli, öğretmen adayı öğrencilere seslenerek, bir eğitimcide olması ve olmaması gereken özelliklerle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Bekir Çınar ise bütün şehit öğretmenleri minnet, şükran ve rahmetle yâd ettiğini ifade ederek başladığı konuşmasında, “Öğretmenlerin her bir dersi kendisi adına bir sınavdır ve bir öğretmen için sınıf kâbe kadar kutsaldır” diye kaydetti.

Büyük beğeni toplayan etkinlik sonunda Prof. Dr. Bekir Çınar tarafından, Prof. Dr. Yücel Gelişli’ye plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.


 
Editör: TE Bilişim