Ekinci, Ulukışla İlçesinde Eğitim Liderleri İle Bir araya Geldi


Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Öğretmen Buluşmaları programının sonuncusu Ulukışla ilçesinde gerçekleştirildi.

Ulukışla ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Teftiş Kurulu Başkanı Başkanı N. Sami Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları İsmail Karacan, M. Ali Durak ve Yusuf Tüfekçi Ulukışla Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda idareci ve öğretmenlerle Ulukışla’da eğitim öğretimin durumu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Ekinci,  öğretmenler ile bir araya gelmek ve sorunlara yerinde çözüm üretebilmek için öğretmen buluşmaları programını düzenlediklerini dile getirerek, “Öğretmen buluşmaları programı ile hem öğretmenlerimizle bir araya geliyoruz hem de sizlerin sorun ve önerilerini yerinde dinlemiş oluyoruz. Biz ne yaparsak yapalım siz kabullenmezseniz yaptığımız işe yaramaz. Bu yüzden biz buradayız ve sizlerle eğitim öğretim hakkında bilgi alışverişinde bulunacağız” dedi.

Eğitimde öğretmen ve öğrenci faktörleri üzerinde duran Ekinci, “ Eğitimdeki en büyük etkenler sizlersiniz. Yaptığınız işi özümseyerek, fedakarlık göstererek yapmalısınız. Öğretmenimizi öğrencilerimiz ile mutlu görünce bizler de mutlu oluyoruz. Biz sizlerden öğrencileriniz ile gönül bağı kurmanızı, onları anlamanızı ve sevginizi onlara aktarmanızı istiyoruz.” dedi.

2. Dönem üzerine bir değerlendirme yapan Ekinci, Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bir dönemi geride bıraktı. Bu dönem öğrencilerimiz için biraz daha yoğun geçecek. Sınavların olduğu bir dönemdeyiz. Onları bu döneminde yalnız bırakmayın ve onlara yardımcı olun. Kitap okumanın önemini onlara aktarın. Her öğrencimizin ve öğretmenimizin çantasında bir kitap olmasına özen gösterin. Günümüzün en büyük eksikliklerinden birisi de kitap okumamaktır. Bizler yeri geldiği zaman öğrencilerimizin tutan eli, gören gözü olmalıyız” diyerek konuştu.



Bakanlık ve Müdürlük olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ekinci, “ Bu yıl yeni eğitim sistemi ile bazı değişiklikler yapıldı. Bakanlık tarafından ilimize eğitim kampüsü yapılması için planlama tamamlandı ve proje ihalesi başlatıldı. 2015 yılına kadar tamamlanacak olan kampüste 10 bin öğrencimiz hizmet alacak. Bu Niğde’miz için önemli bir projedir. Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimiz ve velilerimiz için Üniversite Tanıtım Günleri yapacağız. Haziran ayında Çanakkale’de 9 ayrı sunum ile çalıştaya katılacağız.” dedi.

Toplantının son bölümünde öğretmen ve idarecilerden gelen soruları cevaplandıran Celalettin Ekinci, “Kapımız herkese açık. Geleni geri çevirmiyoruz. Bizler sizin hizmetinizdeyiz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

















 



Editör: TE Bilişim