Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Tarımsal Genetik Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Sabina Mamedova, Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında, Letonya Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesinde düzenlenen, 13. Uluslararası Bilimsel Araştırma “Öğrencilerin Bilim Yolculuğu” konferansına katıldı.

Konferansta gerçekleştirdiği başarılı sunum ile büyük övgü toplayan Sabina Mamedova’nın bilimsel araştırma, tasarım, uygulama ve analiz ilkelerine bağlı kalarak hazırladığı çalışma, farklı kültürel yapılardan bir araya gelen izleyicilerin takdirini topladı.

Konferansın ardından Letonya Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Inese Ozola ile Dil Merkezi Başkanı Dr. Philol Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a öğrencimiz Sabina Mamedova hakkında övgüler içeren bir mektup göndererek, Mamedova’yı başarılarından ve azminden dolayı takdir etti.

Gönderdikleri mektupta; konferansın bilimsel araştırma sonuçlarının yayılması, deneyimlerin paylaşılması, yabancı dil ve kültürlerarası iletişimin gelişmesi ve uluslararası iletişimin kurulması amacını taşıdığını belirten Dr. Inese Ozola ile Dr. Philol, Mamedova’nın sunumunun bu ilkelerin tümünü kapsadığını ve genel oturumda daha fazlasını sergilediğini vurguladı.

Mamedova’nın, deneyimlerini ve çeşitli izleyici sorularını mükemmel sunum becerilerini kullanarak özlü ve anlaşılır bir dille aktardığına da değinen Dr. Inese Ozola ve Dr. Philol söz konusu mektupta ayrıca, “Büyüleyici ve etkileşimli sunum tarzı ile Mamedova, konferansın farklı izleyicilerindeki kültürel farklılıkların bir araya gelmesine köprü oluşturdu” değerlendirmesinde bulundu.

Sabina Mamedova’nın Moringa ağacına yönelik yaptığı bilimsel araştırmada elde ettiği bulgular ile tüm dinleyicilerin aktif ve coşkulu bir biçimde soru cevap süresince tartışmaya dahil olmasını sağladığını belirten Dr. Inese Ozola ve Dr. Philol sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bayan Mamedova konferans izleyicilerimiz üzerinde büyük bir etki yarattı ve konferansa katılan araştırmacı öğrenciler için önemli bir rol model oluşturdu. Mamedova, bilimsel araştırmalar ve bu araştırmaların teşvikinde parlak bir geleceğe sahip ve üniversiteniz onunla iftihar edebilir.”
Konferansın ardından Niğde’ye dönen Sabina Mamedova, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ı makamında ziyaret ederek, göstermiş olduğu ilgi ve verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür etti. Rektör Kar ise Sabina Mamedova’yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
 
Editör: TE Bilişim