Aktif Eğitimciler Sendikası Niğde temsilciliğinden öğrencilere karne hediyesi hazırladı. 

Aktif Eğitimciler Sendikası Niğde temsilciliği anlamlı bir çalışmaya imza attı. Kuruluşundan bu yana henüz iki yıl geçmesine rağmen yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Aktif Eğitimciler Sendikası yeni bir çalışma ile Niğdelilerin karşısına çıktı.

Daha önce "Bir Zamanlar Eğitim" tiyatro oyunu ile Niğde ve Türkiye'de büyük beğeni toplayan sendikaya bağlı tiyatro kulübü bu sefer çocukları unutmadı. Çocuklara en güzel hediyenin bir tebessüm olduğu inancıyla yola çıkan tiyatro kulübü "Sevimli Palyolçolar" adı altında bir gösteri hazırladı. Metin Taşdemir ve Yusuf Aksongür'ün yazdığı Şuayp Sıtkı'nın yönettiği ve Yasin Tekin, Fatih Mehmet Gözler'in teknik kumandalığını yaptığı oyunu, Şuayp Sıtkı, Hüseyin Türkmendağ ve Suat Sayın sahneye koydular.

Tamamının Aktif Eğitimciler Sendikası üyelerinden oluştuğu çocuk oyunu bu yönü ile Niğde'de bir ilk olarak göze çarptı. Öğretmenlerin kendi çocuklarına karne hediyesi olarak haftalarca çalıştığı düşünülürse hediyenin anlamını daha net ortaya çıkacağını vurgulayan tiyatro grubu; “ Bu oyunla çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm kondurabildikse ne mutlu bize” diye konuştular.

Tamamen Sendika üyelerinin çocuklarına ücretsiz olarak sergilendiği oyunda çocukların yanı sıra büyüklerin de büyük ilgi gösterdiği görüldü. Çocuklara temizliğin, sağlığın,diş fırçalamanın, beslenmenin ve evde kibrit gibi yanıcı maddelerle oynamamanın önemimden eğlenceli bir dille bahsedildiği oyunda, yer yer Peygamber Efendimiz(SAV)'in uygulamalarından da söz edildi.





Editör: TE Bilişim