Gazeteci/Muhabir Ali Akbaş, Bor’da bulunan Bor Veli Bengü İlköğretim okulunda eğitim gören öğrencilere gazetecilik mesleğini tanıttı. Akbaş, öğrencilere verdiği eğitimde gazeteciliğin önemini vurguladı.

Bor’da uzun yıllar muhabir/gazetecilik yapan usta kalem, kendi tecrübelerini ve gazetecilik mesleğinin işleyişini, zorluğunu, nasıl yapıldığını ve yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatmak üzere Bor Veli Bengü İlköğretim Okulu öğrencilerine geleceğin gazetecilik mesleği adayları olacak öğrencilerine yönelik anlatımda bulundu.

Akbaş, öğrencilere yönelik konuşmasında, "hangi işi yaparsanız yapın, o işi severek yapın. O işle ilgili bilgi ve donanım ve gelişmeleri yakından izleyip, kendinizin o mesleğin gerektirdiği konuda eğitimi sürekli güncelleyin. Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinin de zor yanları vardır. Gazetecilik yaptığım süre içerisinde birçok zorlukla karşı karşıya kaldığım anlar oldu. Yangın çıkan bir işyerinde haber için gittiğimde alevler içerisinde kalan insanlara yardımcı olmaya çalışırken kendimde yanma tehlikesi ile karşı karşıya kalarak tehlikeler yaşadım. Bir haber için yeri geldiğinde gece gündüz demeden kilometrelerce yol gidip, uykusuz kalabiliyorsunuz. Bununla birlikte her gazetecinin çektiği zorluklar olmuştur. Fakat bütün bunlara rağmen gazetecilik mesleğinin güzel ve tatlı yanları, bizi bu zorluklar karşısında hiçbir zaman yıldırmadı" dedi.

Bor Veli Bengü ilköğretim Okulu 3-A dersliğinde ‘Meslekler’ konusunu işleyen öğrencilere Muhabir/Gazeteci Ali Akbaş, tarafından öğrencilere yönelik gazetecilik mesleği hakkında verilen bilgilerde öğrenciler tarafından merak edilen bu mesleğin tarihi, amacı, toplumun gelişmesi, aydınlanmasında, toplumun bilgilendirilmesinde ki yeri ve önemi, mesleğin zorlukları, toplumun beklentilerini önceden algılamanın önemi ve toplumu doğru yönde bilgilendirme, uyarma görevleri ele alındı. Öğrenciler tarafından meslekle ilgili çeşitli soruların cevap bulduğu sıcak sohbet ortamın da öğrenciler, gazetecilik mesleğini tanıdı.

Sınıf Öğretmeni Ümit Deveci, öğrencilere çeşitli mesleklerin öğrencilere tanıtımını sağlamak için ders ortamında öğrencilerle direk meslek sahipleri ile öğrencilerin güzel diyaloglar kurarak, çevremizdeki bazı meslekler hakkında o işi yapan kişilerle karşılıklı görüşerek meslekleri tanımak fırsatı buldular. Bor’un değerli gazetecilerden Ali Akbaş ile öğrencilerin bir söyleşi gerçekleştirdiklerini belirterek, davete katıldığı için kendisine teşekkür etti.

HABERCİLİĞİN ÖNEMİ VURGULANDI
Gazeteci Ali Akbaş ise, Bor’da yaklaşık 15 yıldan beri muhabir/gazetecilik yaptığını dile getirerek, ilkeli, tarafsız, doğru, kişisel hak ve yasal kurallara bağlı, kültürel birikime dayalı, araştırmacı, etik ve hızlı haberciliğin önemine vurgu yaptı.

 

 
Editör: TE Bilişim