Niğde'de Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dikkati çekmek amacıyla yaptığı resimlerden oluşan sergi açıldı. Şadırvan Parkı'ndaki sergide, öğrencilerin salgın öncesi ve sonrasında insan hayatında yaşanan değişiklikler ile maske, mesafe, hijyen ve aşı konularını işlediği resimler yer alıyor. Açılışta öğrencilerin verdiği mini konser ile sergi vatandaşlardan beğeni topladı.

Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam

Açılan sergi hakkından açıklamalarda bulunan Niğde Güzel Sanatlar Lisesi okul Müdür Mustafa Taşpınar, ‘‘Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde bugün önümüzdeki Mart ayında 2022 yılında ikinci yılını tamamlayacak olan Kovi-19 tedbirleri noktasında halkımızda genel olarak bir gevşeme olduğunu düşündüğümüzden özellikle bu farkındalığını yeniden oluşması, hiçbir şekilde tedbirlerin elden bırakılmaması adına görsel sanatlar lisesi öğrencilerimize öğretmenlerimizle birlikte böyle bir projeyi gerçekleştirmeyi düşündük’’ dedi.

Bugün Niğde’nin en önemli işlek ve merkezlerinden biri olan burada şadırvan parkta bu programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Müdür Taşpınar, ‘‘Amacımız farkındalığı oluşturmak. Çünkü gerçekten güzel sanatlar lisesi olarak pandemi sürecinde uzaktan eğitime noktasında sıkıntılarımız oldu. Öğretmenlerimizin çalışması ve velilerimizin ilgisi lakası noktasında her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Biz okullarımızın tekrardan kapanmasını istemiyoruz. Yüz yüze eğitime devam etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin en azami de3recede kazanımlarını elde etmelerini arzu ediyoruz. Bu maksatla bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimleri sadece okulda değil toplumda da yer etmesini arzu ettiğimizden bugün böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Umarım faydalı olmuşuzdur.’’ Diye konuştu.

Editör: TE Bilişim