Niğde Şehit Fazıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Derbent Konferans Salonu’nda  bu yıl ilki düzenlenen “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” programı, öğrenciler ile iş dünyasını bir araya getirdi.

Okul Müdürü Harun Kısacık’ın desteğiyle Rehber Öğretmen Ahmet Tayfun Eren ve Makine bölümü öğretmenleri Erkan Agan ve Mustafa Öztürk tarafından hazırlanan programın konuğu İstanbul Solidworks Tekyaz Yazılım pazarlama ve satış müdürü İlker Uludağ, DİTAŞ Ar-ge Müdürü Mustafa Taş ve Niğde Gazozunun sahibi Asım Abay oldu.

Etkinlikte söz alan Solidworks Tekyaz Yazılım pazarlama ve satış müdürü İlker ULUDAĞ öğrencilere geleceğin üretiminin bilgisayar tabanlı olacağını bu nedenle öğrencilerin 3 boyutlu ürün tasarımı ve İngilizce konusunda kendilerini geliştirmelerini gerektiğin konusunda uyardı.

DİTAŞ Ar-ge Müdürü Mustafa Taş ise DİTAŞ’ın 1970’lerde Almanya’da çalışan işçilerin birikimleri ile kurulduğunu belirtti. Taş, DİTAŞ’ın bu dönemden itibaren alanında dünyanın en saygın kurumlarından biri haline geldiğini bunun ise ancak çok çalışarak gerçekleşebileceğini söyledi. Mustafa Taş bugün DİTAŞ’ın geldiği noktayı otomotivin merkezi olan ABD’de üretilen kamyonların birçoğunun DİTAŞ rotları taşıdığını söyleyerek özetledi.

Niğde Gazozunun sahibi Asım Abay ise kurumlarının 70’lerin başında küçük bir atölyede başladığını günümüzde ise Türkiye’nin en çok satan gazozu olduğu ürünlerinin neredeyse tüm dünyada satıldığını belirtti. Asım ABAY bu başarının tesadüf olmadığını uluslararası dev firmaların hakim olduğu pazarda Niğde’den böylesi bir firmanın çıkmasının gurur verici olduğunu söyledi. Asım Abay dünyanın ilk etil alkol içermeyen gazozunun formülünün de kendilerinde olduğunu ayrıca belirtti.
 
Editör: TE Bilişim