Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri”nin konuğu Belediye Başkanı Faruk Akdoğan oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin hazır bulunduğu toplantıda öğrencilere sohbet eden Belediye Başkanı Akdoğan, “Hizmet, sorun çözmektir. Şehrin ihtiyaçlarını karşılarsanız problemlerini de çözmüş oluyorsunuz” dedi.


Alanında başarılı kişilerle öğrencileri buluşturmayı amaçlayan Kırkikindi Sohbetleri’nde Niğde Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde Niğde Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Akdoğan, öğrencilerin ilginç sorularıyla karşılaştı. Belediye hizmetlerinden spora, eğitimden özel hayatına yönelik sorulara cevap veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, uzun yıllardır Niğde’ye hizmet için çalıştığını belirterek, hizmetin doğumdan mezara kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin çeşitli sorularına cevap veren ve “Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunun farkındayız” diyen Belediye Başkanı Akdoğan, ibadet aşkıyla çalıştıklarını ifade etti. Bir başkanın özel hayatının olmadığını ve ailesine zaman ayırmasının zorluklarından bahseden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Bizi seçenler her zaman yanlarında görmek istiyorlar. Mesai kavramı olmadan çalışmak bizim eve geç gitmemize, hatta bazen gidemememize neden oluyor. Ama mutlaka haftada iki gün ailemize zaman ayırmaya çalışıyorum” dedi.

“İş isteyen de, eş isteyen de bize geliyor”

Vatandaşın bütün sorunlarıyla ilgilendiğini belirten Belediye Başkanı Akdoğan, vatandaş ‘şehrim seçtiğim kimseye emanettir’ düşüncesinde her türlü sorununda kendilerine geldiğini söyledi. Bunun için halk günleri yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Eğitimden sağlığa, yolda kalandan yola çıkana kadar herkes bize geliyor. İş isteyenler de, eş isteyenler de bize geliyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramında bizden Kurban eti isteyen bir vatandaşımız oldu. Kurban eti ve yardımlarımızla ailemize ziyaret ettik, isteğini yerine getirdik” diye konuştu.

Niğde’deki projelerinden de bahseden Belediye Başkanı Akdoğan, Kentsel Dönüşüme büyük önem verdiklerini belirterek, 300 milyonluk bu proje ile 6 bin konut yapacaklarını söyledi. Öğrencilere hediyeler veren Belediye Başkanı Akdoğan, birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. 


Editör: TE Bilişim