Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için çalışmaya, eğitim öğretim materyallerini çeşitlendirmeye ve günün şartlarına uygun, güncel eğitim materyallerini sunmaya devam ediyor. Yurt genelinde öğrencilerin ve öğretmenlerin hizmetinde bulunan EBA eğitim platformunun daha verimli hale gelebilmesi adına yeni güncellemeler geldi.

Öğrencilerin akademik destek sunacak olan platform artık her öğrencinin ihtiyacına yönelik olarak, öğrenciler tarafından kendi eğitim durumlarına göre planlanabilecek. Öğrencilerin kendi gelişim özelliklerine göre hedef belirleyip, hedefine uygun çalışma programı planlayabilecekler.

Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ve Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi öğrencileri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Öğrencilere Sorduğu Size Uyar Mı? Sorusuna EBA Akademik Destek, "Bize Uyar" dedi. 11. ve 12. Sınıflar için hazırlanan EBA Akademik destek bölümünden öğrenciler Türkiye'nin en iyi konu anlatım videoları, on binlerce yeni nesil soru, onlarca kaynak kitap içeriği ve öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik özel akıllı yönlendirmelerden faydalanabilecek.

Aynı zamanda sistem, öğrencilerin akademik başarı durumlarına göre çalışma stratejisi geliştirecek ve çocukları belirlenen stratejiler doğrultusunda yönlendirecek. İkinci dönemin başlaması ile birlikte yapılan güncellemelerin öğrencilere duyurulması, çocukların EBA kullanımı konusunda teşvik edilmesi amacı ile okul sıralarına “bubizeuyar.com” adresinin bulunduğu bilgilendirme notları yapıştırıldı. Çocuklar kendileri için hazırlanan bilgilendirme yapışkanlarını faydalı bulduklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim