Niğde Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Bostan  Niğde Üniversitesinin 16 Eylül de yeni bir Eğitim ve Öğretim yılına başlayacağını, yeni dönemin tüm öğrencilere hayırlar getirmesi temennisinde bulunduğunu  ve bununla birlikte öğrenci sorunları ile alakalı bir basın açıklaması yaptı.


Niğde Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Bostan yaptığı açıklama da ;  ‘’ Bildiğiniz üzere 16 Eylül tarihi itibari ile Niğde Üniversitesi yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başlayacaktır,  son dört yılda İç Anadolu’da gelişmekte ve gelişimde dur durak bilmeyen üniversitemiz bu yılda yine biliyoruz ve inanıyoruz ki Niğde ilinin kurumsallaşma alanında ki tek adayı ve tek adresi olacaktır. 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin başta üniversitemizin tüm öğrencilerine, üniversitemizin yönetim kadrosuna ve çalışanlarına başarı, huzur ve hayırlar getirmesini diliyorum.’’ dedi.

 Yunus Bostan açıklamasının devamında ;  ‘’Niğde gibi küçük bir ilin büyük bir kurumu olan Niğde Üniversitesinin  güzide öğrencileri  malesef yeni  yıla başlamadan bir çok sorun ve problemler ile karşı karşıya kalmıştır. Anadolu'nun her bir yerinden tercihini Niğde Üniversitesinden yana kullanan bir deyişle gurbetçi sayılan öğrenci arkadaşlarımızın en başlı sorunu yerleşim ve konaklamadır.  Geçtiğimiz günlerde ülke gündeminde de yer alan, ‘’Üniversitelerin bulunduğu illere sosyal ve ekonomik faydaları’’nın o illerin gelir sıralamalarında üst sıralarda olduğu haberlerini dikkatlice izledik ve takip ettik.  Bu konudan yola çıkarak ve  Niğde Üniversitesi öğrencilerinin sorunlarını dinleyerek  mağdur oldukları hususların  barınma,  ev kiralarının öğrencilere yüksek tutulması ve esnafların onlara karşı soğuk tutumu olmuştur.  Üniversite  yönetimimizin görevi olmamasına rağmen bu problemleri gidermek için harcadığı çabalar, ne yazık ki Niğde halkı tarafından harcanmamış aksine öğrencilere kiralık ev vermemek yada yüksek ücretler ile evlerini pahalı fiyata kapatmak tek düşünceleri olmuştur.  Ev sahibi olan kişiler kiracı olarak nedense öğrenci arkadaşlarımızı tercih etmiyor, onların gurbette ki birer ana evladı olduğunu düşünmüyor ve onları bir tehlike unsuru gibi görmekten vazgeçmiyor. Niğde halkının bu olumsuz yaklaşımları ve tutumları bir Niğdeli olarak beni son derece üzüp  düşünceye sevk etmektedir. Bizler ailemizin imkanları ile bugün bu üniversitelerde Ülkemize ve Milletimize daha iyi bir hizmet verebilmek ve Ülke yönetiminde söz sahibi olabilmek için onca zorluk ve güçlük ile eğitim, öğretim hayatımıza devam etmekteyiz. Bizler bulunduğumuz ilin ekonomik ve sosyal alanda kalkınmasında ve gelişmesinde öncelikli olan kişileriz. Bizleri dışlamak ve soyutlamak bizlere değil Niğde ilinin gelişimine ve marka kent olabilme hamlesine zarar vermektedir. Bununla birlikte Ülke genelinde  Niğde ilinin, mezun olan öğrenci arkadaşlarımız tarafından olumsuz anılması ve anlatılması ileri ki zamanlarda Niğde ye yatırım yapabilecek olan iş adamlarının ilimize bakışını kısıtlayabilir.

    Yani kısaca değindiğimiz konu öğrenciler  Niğde ili için bulunmaz bir nimet ve o ilin tanıtımı için vazgeçilmez topluluklardır. Kıymetli hemşehrilerimin, ev sahibi ve esnaf olan büyüklerimin bu konuyu son derece dikkate alıp derhal bakış açılarını değiştirmelerini  ve olumsuz tutumlarına son vermelerini istiyorum’’. dedi  

Editör: TE Bilişim