ODTÜ Koleji, 2013–2014 Eğitim Öğretim yılı için ara sınıflara sınırlı sayıda alacağı öğrencileri belirlemek için düzenlediği sınava öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi. 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü okul salonunda yapılan sınava yüzlerce öğrencinin başvuru yapması sonucu okul kapasitesinin aşılması nedeniyle okul idaresi bu yıl 4. 6. 7. Sınıfta okuyanları sabah, 3. ve 5. Sınıfta okuyanları öğleden sonra sınava aldı.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada; “Yeni öğretim yılı için sınırlı kontenjanlarımız dahilinde gerçekleştireceğimiz kayıtlar için açtığımız sınava bu yıl da ilgi artarak devam etmiştir.  Ortaokul kısmında 23 kişilik kontenjan için 510 başvuru gerçekleşmiştir. Sınav sonucunda sıralamaya göre kayıt hakkı verilecektir. Ayrıca önümüzdeki yıl burslu okuyacak öğrencilerin belirleneceği sınava toplam 700 öğrenci katılmıştır.

 

Okulumuza yönelik ilginin artmasında son yıllarda elde ettiğimiz başarılı sonuçların etkisi büyüktür. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği liselere giriş sınavlarında 7 yıldır Niğde Birincisi olan okulumuz son yapılan sınavda 452 ortalamayla Türkiye’nin en başarılı 50 okulu içerisinde yerini almıştır. Son beş yılda SBS’de yüzde 100 yerleştirme başarısı, 500 tam puanla Türkiye Birincilikleri başarılarımızdan bazılarıdır. Okulumuzun yükselen başarı grafiğinin sonucunda çocuklarının en iyi şekilde yetişmesini isteyen veliler okulumuza yönelmektedirler. Okulumuzda eğitim gören öğrencileri gelecekteki yaşamlarına en iyi şekilde hazırlamak ve uluslar arası standartlarda bir eğitim vermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sınav sonuçlarını hızlı bir şekilde değerlendirdikten sonra 10 gün içerisinde açıklamayı planlıyoruz. Sonuçlar öğrencilerin başvuru kayıt numarasına göre internet sitemizden açıklanacaktır” denildi.


Editör: TE Bilişim