ODTÜ Koleji, sınav başarılarının yanı sıra kültür, sanat, spor etkinliklerindeki yükselen grafiği ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Okul Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödül töreninde yıl boyunca bu tür etkinliklerde derece alan öğrenciler ödüllendirildi. Öğrenciler ödüllerini, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Öztürk, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Kadir Okyay, Eğitim Müfettişleri Başkanı Ali Özdemir, okul idarecileri ve öğretmenlerin elinden aldılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Aydın AKBAŞ şunları söyledi: “Okul olarak yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde yapılan yarışma ve proje çalışmalarını takip ederek öğrencilerimizi bu etkinliklere katılma konusunda teşvik etmekteyiz. Öğrencilerimizin çeşitli alanlarda kazandıkları başarıları ödüllendirerek onları onurlandırmak istedik. Bu tür etkinliklere katılan öğrenciler yeteneklerini fark ederek ve bu yeteneklerini geliştirme şansı bulmaktadırlar. Öğrencilerimizi kutluyor, onları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerine şükranlarımı sunuyorum. Yerel, ulusal, uluslar arası düzeyde bireysel ve okul olarak elde etiğimiz dereceler şu şekildedir:

Gülüzar Öykü Şahin, Monami Resim Yarışması Türkiye 2.si, madalya ve bisiklet ödülü
 
Pınar Şentürk, Ertuğrul Erdoğan, basketbol milli takım kamplarına katılım
İdil Dokuz, 25 Nisan 2011 tarihinde MEM tarafından düzenlenen Seviye Tespit Sınavı 4. Sınıflar Niğde 1.si.
Onurcan Kurucu, satranç 12 yaş grubu Niğde 1.si
Kaan Aygün, tekvandoda 45 kg Niğde 1.si
Deniz Ece Öztürk, Hayal Ediyorum konulu resim yarışması Niğde 2.si
Bilge Şenol, Çanakkale konulu resim yarışması Niğde 3.sü
Sine Dinçer, TSE Türkiye geneli kompozisyon yarışması mansiyon ödülü
İsmet Ergil, Hayal Ediyorum konulu resim yarışması mansiyon ödülü
Sude Güler, Simge Tosuner, Deniz Baysan, İrem Aydoğan, İrem Cullazoğlu
British Council İngilizce öykü yarışması Türkiye derecesi. TRT öğrencilerimizin öykülerine çizgi film çekmiş ve 23 Nisan haftasında TRT Çocuk kanalında yayınlamıştır.
Sude Yalçın, Tuna Küçüktuna, Yağmur Yavaşoğlu, Ali Arda Atlı, Uğurcan Ertane, Yalçın Özalp, Nilay Uyanık, Sude Naz Arıcı, Ege Şanver, Barış Aktaş, Eren Aydoğan, Elif Melis Ceylan, Eda Özbek, Melisa Akansel, Mert Çalapkulu, Monami resim yarışması madalya ödülü. Ayrıca Monami resim yarışmasında 121 öğrenci başarı belgesi elde etmiştir.
Melisa Akansel, TUDEM Başarı Değerlendirme Sınavı 3. Sınıflar Niğde 1.si
Yıldız erkekler basketbol takımı, Okullar arası turnuva Niğde 1.si (Bölgede 3.lük kupası)
Küçük erkekler basketbol takımı, Okullar arası turnuva Niğde 1.si,
Küçük erkekler basketbol takımı, Kulüpler arası Niğde 1.si (Bölgede grup 2.si)
"Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen  "Beyaz Bayrak" ödülü
Uluslar arası Çevre Vakfı tarafından verilen dünya çapında Eko-okullar programını başarıyla uygulayan okullara verilen “Yeşil Bayrak” ödülü.
"KİTAPLARA HAYAT VERELİM" projesiyle, Uluslararası Çevre Vakfı'nın (FEE) düzenlediği uluslararası çevre ve yenilikçi fikirler yarışmasında okulumuz ikinci aşamayı geçerek Türkiye genelinde ilk 19 okul içerisine girmeyi başarmıştır” dedi.

 
 
Editör: TE Bilişim