ODTÜ Koleji, okul bahçesinde düzenlenen muhteşem törenle 8. dönem mezunlarını verdi.
 
Pek çok davetli, veli, eski mezun, okul idarecisi, öğretmen ve öğrencinin katıldığı mezuniyet programı büyük bir beğeni topladı. Duygulu ve coşkulu anların yaşandığı törende 27 öğrenci diplomalarını alarak arkadaşlarına ve öğretmenlerine veda ettiler. Daha önce SBS Niğde 1.si olan İsmet Ergil, 2011 ODTÜ Koleji mezunları arasında diploma puanına göre okul 1.si oldu ve ödülünü Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk’ün elinden aldı. Öğrenciler, coşkulu bir şekilde gençlik andını okuduktan sonra keplerini fırlattılar.
Okul Müdürü Aydın AKBAŞ yaptığı açılış konuşmasında şunları ifade etti.
“Ana kucağından emanet aldığımız öğrencilerimizi zorlu bir eğitim sürecinin sonucunda mezun ederek uğurladığımız bu anlamlı ve önemli günde sizleri aramızda görmek bizleri onurlandırmıştır.
 
Okulumuz 1998 yılında eğitim öğretime başlamış, 2004 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Bu yıl 8. dönem mezunlarıyla birlikte mezun sayısı 95’ten 122’ye çıkmıştır. Önceki yıllarda mezun olan öğrencilerimiz girdikleri sınavlarda üstün başarı göstererek Türkiye’nin seçkin öğretim kurumlarında eğitimlerini sürdürmektedirler.
 
Sevgili Mezunlarımız, okulumuzda her zaman insan sevgisini ön planda tuttuk. Sizleri, insanları ayrım yapmadan seven, iyi insan, iyi yurttaş ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içerisinde olduk. Sizlerden istediğimiz bundan sonraki yaşamınızda okulumuzda öğrendiğiniz bilgi, birikim ve deneyimlerinizi daha ileriye taşıyarak topluma yön veren bireyler olarak, ülkemize, milletimize ve insanlığa yararlı olmanızdır.
 
Mezun olduğunuz bu günde öncelikle sizi yetiştiren ailelerinize, öğretmenlerinize, okul personeline, okulumuzun kurulmasına öncülük etmiş ve bu güne gelmesinde maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen bir kısmı ebediyete intikal etmiş eğitim sevdalılarına sizlerin adına şükranlarımı sunuyorum. Bugün son bulan ilköğretim hayatınız aslında yaşamınızda yeni bir dönemin başlangıcıdır. Sizleri yürekten kutluyor, bundan sonraki öğrenim yaşamınızda da başarı ve mutluluk diliyorum. Sizlerin gelecekte topluma yararlı, çevreye duyarlı, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş bireyler olacağınıza inancımız tamdır.
Okullarda öğrenilen bilgilerin bir kısmı unutulabilir, ancak okulumuzda öğrendiğiniz doğruluk, dürüstlük, adalet, birlik ve beraberlik gibi insani değerleri unutmayacağınızı biliyoruz. Güzel günler sizleri bekliyor. Sizleri hep özlemle anacağız. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, güzel bir geleceğe koşmanız dileğiyle gözlerinizden öpüyorum.”
 

Editör: TE Bilişim