ODTÜ Koleji, İran asıllı Fransız piyanist Nima Sarkechik konseriyle 4. Sanat Günleri etkinliğini başlattı

 

 Derbent Kültür Merkezi salonunda muhteşem bir piyano resitali veren ünlü piyanist Nima Sarkechik, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Yoğun katılımdan dolayı sonradan gelenler salona giremediler. Konsere birçok öğrenci, veli, öğretmen ve Niğde Üniversitesi Müzik bölümü öğrencileri ilgi gösterdi. IV. Sanat Günleri etkinlikleri iki ay boyunca öğrencilerin hazırlayacağı resim sergisi, müzik dinletisi ve birçok etkinle devam edecek.

 

 

ODTÜ Geliştirme Vakfı Niğde Okulları Müdürü Aydın Akbaş etkinlikler ile ilgili açıklamalarda bulundu:

 

“Okulumuz, sanat günleri etkinlikleri kapsamında resim sergisi, tiyatro gösterisi, müzik dinletisi gibi birçok sanatsal faaliyet gerçekleştirmektedir. Bu etkinliklerin yanı sıra bir de misafir sanatçının katılımıyla bu faaliyeti taçlandırmış oluyoruz. Bu yıl da 4. Sanat Günleri etkinliğimizi İran asıllı Fransız piyanist Nima Sarkechik’in muhteşem piyano resitai ile başlatmış olduk. Geçtiğimiz yıllarda da Ahmet Kanneci, Erciyes Üniversitesi Oda Orkestrası sanat günleri etkinliklerimize konuk olmuştu.

 

         Derbent Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen piyano resitaline öğrenciler, veliler ve Müzik bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler. Misafir sanatçımız Liszt’den Mephisto-Valse ve Mazeppa, Beethoven’dan Sonate opus, Schubert’ten Hungarian melody ve Mozart’tan Türk Marşı eserlerini icra etmiştir. 1,5 saat süren konser büyük beğeni toplamıştır. Öğrencilerimizin sanata yönelmesi ve teşvik edilmeleri açısından önemli bir etkinlik olmasının yanı sıra yaşadığımız kendin kültür ve sanat yaşamına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Konserden sonra hafta boyunca misafir sanatçımız okulumuzda öğrencilerimizle buluşarak Müzik derslerine girmiştir. Ayrıca okulumuzda Niğde Üniversitesi Müzik bölümü öğrencilerine yönelik ustalık dersleri verilmiştir. Bu arada bu güzel etkinliğin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı 1. Sınıf öğrenci velilerimizden Cevdet Eroğlu’na şükranlarımı sunuyorum.

 

4. Sanat Günleri etkinliklerimiz, öğrencilerimizin hazırlayacağı resim sergisi ve müzik dinletisi ile devam edecektir. 6-7 Haziran 2013 tarihlerinde İl Kültür Merkezi Fuaye salonunda resim sergimiz gerçekleşecektir. 4. Sanat Günleri etkinliklerimiz 7 Haziran 2013 tarihinde Kültür Merkezi Salonunda öğrencilerimizin sunacağı müzik dinletisi ile sona erecektir. Sanat etkinliklerimiz halka açık olup, öğrenci, veli ve mezunlarımızın yanı sıra tüm halkımız davetlidir.”dedi. 

 

 

Editör: TE Bilişim