14. dönem sonunda ODTÜ Koleji'nden mezun olan öğrenci sayısı 404 oldu. Törene Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, davetliler, veliler, öğretmenler ve mezunlar  katıldı.

Törende TEOG sınavında tam yaparak Türkiye 1.si olan mezunlardan  İbrahim Kaan Işık, İrem Alara Güleğlen, Erce Fidan, Sude Yeter, Ezgi Ersoy, Hikmet Alp Kılıçkalkan ve diploma puanına okul 3.sü olan Sudenur Karatepe, okul 2.si olan İrem Alara Güleğlen, okul 1.si olan Hikmet Alp Kılıçkalkan ödüllendirildi.

Törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Aydın Akbaş yaptı. Akbaş konuşmasında, “Bugün burada okulumuzun kuruluşunun 19. Yılında 14. Mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu bizlerle paylaşan siz değerli konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Okumuz 1998 yılında eğitim öğretime başlamış, 2004 yılında ilk mezunlarını vermiş, 2004-2010 yılları arasında 95 mezun veren okulumuz, 2011-2016 yılları arasında 261 Mezun vermiştir. Bu yıl mezun  48 öğrencimizle birlikte 14 yılın sonunda mezun sayımız 404 olmuştur.

Okulumuzdan mezun olan öğrenciler seçkin eğitim kurumlarında eğitimlerine devam etmekte, bir bölümü tahsilini tamamlayarak ülkemize hizmet etmeye başlamışlardır.

Bu yıl itibariyle okulumuz 71 öğretmeni, 21 destek personeli ve 660 öğrencisi ile Türk Milli Eğitim sisteminde bir mihenk taşı olma yolunda ilerleyen büyük bir ailedir. Okulumuz akademik, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda birçok başarıya imza atmış, ülkemizin gözbebeği olan bir eğitim kurumu olmuştur.

 Okulumuzdaki büyüme ve gelişmeden dolayı asla kibre ve şımarıklığa kapılmayacağız. Sorumluluğumuzun artığının bilinciyle, bize duyulan güveni boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Okul gelişimine bağlı olarak 2017-2018 öğretim yılında lise kısmı açılacak olup, resmi işlemleri şu devam etmektedir. Resmi işlemler tamamlandıktan sonra duyuruları ayrıca yapılacaktır. Yakın bir zamanda bağımsız anaokulu binasının tamamlanması da hedeflerimiz arasındadır. Okul mevcudumuzun artmasıyla fiziki ortamlarımızın iyileştirilmesi ve geliştirilmesi çalışmaları da hızlanmıştır. Şu anda ortaokul binamız tamamlanmış olup anasınıfı inşaatımız devam etmektedir. Son bir yılda yaklaşık 2000 m2 kapalı alan inşaatı tamamlanmıştır. Bu kapsamda yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Niğde Çağdaş Eğitim Vakfı yönetim kuruluna, eğitim programlarımızı yürüten ODTÜ Geliştirme Vakfına, Milli Eğitimdeki resmi makamlara, okulumuzun kuruluşundan bugüne destek olmuş eğitim gönüllülerine, çalışanlarımıza, velilerimize ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Konuşmamın bu bölümünde mezunlarımıza seslenmek istiyorum. Sevgili Mezunlarımız, Öğrenim yaşamınızın ilk basamağını tamamladığınız bu günü bir son olarak düşünmeyin. Unutmayın ki her son bir başlangıçtır ve yaşam boyu öğrenmeyi hedef gösteren okulumuzda tamamladığınız eğitimin ardından yaşamınızda yeni bir dönem başlamaktadır.Bundan sonraki yaşamınızda karşılaşacağınız güçlükleri burada öğrendiğiniz bilgi ve becerileri kullanarak aşacak ve yarınlara dair hayallerinizi gerçekleştirmek için yürümeye devam edeceksiniz.

Sevgili Gençler, Sizleri ilköğretim yaşamınızın sonunda bir üst eğitime uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Acı tatlı birçok anıyı geride bırakırken şunu bilmenizi isteriz ki sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Mezuniyetinizi bir ayrılık olarak görmüyor artık sizi de Niğde ODTÜ Koleji mezunlarının bir üyesi olarak uğurluyoruz.

Sözlerime son verirken Büyük Önder Atatürk’ün 29 Ekim 1933'te Onuncu Yıl Nutkunda kullandığı şu  ifadeleri hatırlatmak istiyorum.   “Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, “muasır medeniyet” seviyesinin üstüne çıkaracağız”. Büyük Önder Atatürk'ün de işaret ettiği gibi ülkemizi ve Milli kültürümüzü muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak nesiller sizlersiniz. Bu bilinçle hareket edeceğiniz inancıyla bundan sonraki yaşamınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarı diliyor, gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz açık, bahtınız güzel, başarılarınız daim olsun” dedi.

Okul birincisi Hikmet Alp Kılıçkalkan arkadaşları adına konuşma yaptı. Öğrencilerin keplerini fırlatmasıyla tören sona erdi.

Editör: TE Bilişim