Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından “Ülkü Evleri” adı altında yeni bir proje hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında üniversite öğrencilerine barınma ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik “Ülkü Evleri” kurulacaktır. Ülkü Evleri’nin kurulmasındaki amaç ise Ülkücü gençliğin manevi anlamda tehlikeyle karşılaşmasının önlenmesi, milli manevi değerlere haiz, devlet-millet menfaatine duyarlı, milliyetçi dünya görüşüne sahip Ülkü bireylerinin topluma doğru bir şekilde kazandırılması olarak belirlendi.

Kurulacak olan Ülkü Evleri’nde oluşacak ortam neticesinde gençlerimiz maddi ve manevi sıkıntılarla uğraşmak yerine kendilerini daha rahat yetiştirme fırsatı bulacak, ilmi alanda kariyer sahibi nitelikli bireyler olmalarına yardımcı olunacaktır.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un “Ülkü Evleri” Projesi hakkındaki detaylı bilgi verdi ve görüşlerini dile getirdi. Genel Başkanımızın sözleri şu şekilde oldu:

“Ülkü Evleri projesi bugüne kadar sosyal sorumluluk anlamında hazırladığımız en önemli projelerden birisidir. Projenin hayata geçmesi aşamasında kurumsal yapıdan kesinle taviz verilmeyecek ve koordinesi Genel Merkezimizde oluşturulan genel koordinatörlük ve proje komisyonu tarafından sağlanacaktır. Evlerin giderlerinin karşılanması anlamında ise İllerde oluşturulacak olan Mütevelli Heyetleri yine Genel Merkezimizle birlikte ekip ruhu içerisinde çalışacaktır.

Ülkü Evleri projesi kapsamında Ülküdaşlarımız öğrenimlerini devam ettirme ve tahsillerini tamamlama anlamında daha rahat koşullara sahip olacaktır. Ülküdaşlarımız öğrenciliğin sosyal anlamda zor koşullarından, özel yurt ve evlerin maddi külfetinden biraz olsun sıyrılacak ve kendilerini okullarına daha fazla verme imkânı bulacaktır. Ayrıca Ülkü Evleri’nde kalan Üniversiteli öğrencilere “Ülkü Evi İndirim Kartı” verilecek bu şekilde belirlenen esnaflardan yapacakları harcamalarda indirim imkânı sağlanacaktır. Evlerimizde Üniversite öğrencilerinin yanı sıra Ortaöğretim seviyesindeki gençlerimize de Üniversite sınavlarına yönelik çalışmalarında destek olunacaktır.

Ülkü Evleri’nin Ülküdaşlarımıza rahat bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmeleri noktasında sağladığı yarar ile birlikte çok önemli bir işlevi daha bulunmaktadır. Ülkemizin işçinde bulunduğu kritik süreçte Ülküdaşlarımız karanlık sokaklarda, kumandası kimin elinde belli olmayan çarpık zihniyetlerden uzak olacak; gelecekte daha güçlü ve Lider bir Türkiye’nin mimarı olacak şekilde milli-manevi hassasiyetlere karşı duyarlı bireyler olarak yetişme imkânı bulacaktır. Ayrıca manevi anlamda istismarın önüne geçilerek kültür yozlaşmasına da engel olunacaktır. Ülkü Evleri bu misyonu neticesinde Türkiye’de özellikle üniversitelerde yaratılmak istenen kaosun önüne geçilmiş olacaktır. Ülkü Evleri adeta Türk-İslam ateşinin yandığı Ocaklar olacak, devletimiz ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yetişen ve yönetme kabiliyetine sahip Türk Gençlerini bir çatı altında birleştiren müesseseler halini alacaktır.

Buradan herkesi elini taşın altına koymaya ve az-çok demeden projemize destek olmaya çağırıyorum. Geleceğin Türk Gençliği’nin olacağına, Türk Gençliği de kuracağımız Ülkü Evleri’nde yetişerek vatanına-milletine faydalı bir şekilde dürüst, fedakâr ve sorumluluk sahibi bireyler haline geleceğine olan inancımız tamdır. Ülkü Evleri Ülkücü Hareket’e tekrar hayırlı ve uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Ülkü Evleri projesi kapsamında Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin resmi internet sitesinden detaylı bilgi alınabilecektir. Ayrıca proje kapsamında detaylı bilgi almak, nakdi veya eşya bağışı şeklinde destek olmayan isteyenler aşağıdaki telefon numaralarından proje komisyonunda görevli olan yöneticilere ulaşabileceklerdir.

E-Mail Adresi: [email protected]

Resmi Twitter hesabı: https://twitter.com/ulkuevleri

İrtibat Telefonları

Abdullah Gökhan Çakır: 0507 469 57 67

Kasım Güler: 0553 327 06 53


Editör: TE Bilişim