Edikli Belediye Başkanlığı ve Edikli Atatürk İlkokul ve Ortaokulu Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü O, ‘Oku! ’ buyurdu, okuyorum. Sloganıyla Niğde’nin Edikli Kasabasında okuma projesi uygulandı.


Edikli Atatürk İlkokulu Proje tanıtım toplantısına Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli , Edikli Atatürk İlkOrtaokulu Müdürü Onur Bayır, okul idarecileri ve öğretmenleri kasabanın mahalle muhtarları, imamları, velileri katıldı.


Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi´ adıyla O, ‘Oku! buyurdu, okuyorum sloganıyla uygulanacak projenin amacı tüm öğrenci , öğretmen, yönetici ve veliler ile kitap okuyarak eğitimde kaliteyi artırmak, Okumama hastalığını tedavi etmek olarak belirtildi.


Çeşitli illerde uygulanan; her akşam 19.45-20.30 saatleri arasında televizyonları kapatıp ailece kitap okuyoruz uygulamasını Edikli Kasabasında da geliştirilerek tüm kasabaya yaymak planlanıyor. Okuma konusuna vurgu yapılan proje kapsamında Edikli’de tüm ailelere ve öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı. Kasabasın çeşitli yerlerine konu ile ilgili afişler asıldı, hazırlanan buroşürlerin dağıtımı yapıldı.




Editör: TE Bilişim