Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının tamamlanması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Yatırım Hızlandırma Bütçesinden 4.9 Milyon TL’lik ek ödenek verildi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın önerisi ve Cumhurbaşkanlığının onayı ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne verilen ek ödenek hakkında açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “Aldığımız bu ek ödenek ile Tıp Fakültemizin eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütüleceği Morfoloji binasını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde ek ödenek talebimizi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal’a iletmiş ve desteklenmesi talebinde bulunmuştuk. Söz konusu ek ödenek talebinin içinde bulunduğumuz ekonomik şartları göz önüne aldığımızda onaylanmış olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Bu süreçte desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek’e, Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu’na, Sayın Naci Ağbal’a, Milletvekillerimiz Sayın Selim Gültekin ve Sayın Yavuz Ergun’a içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Niğde Protokolü Morfoloji Binasında İncelemelerde Bulundu

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında incelemelerde bulundular.

İncelemelerde bulunan heyete, Tıp Fakültemiz öğretim üyeleri, Dr. Öğr. Üyesi Selim Çınaroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Ramazan Zor tarafından Morfoloji binası ile ilgili bilgiler verildi.

Morfoloji binasının tamamlandığında 800’e kadar öğrenciye hizmet verebileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Ramazan Zor, “Morfoloji binamız, 9 adet amfi, 6 seminer odası, 15 laboratuvar, 3 simüle hasta odası,135 adet idari ve akademik personel odası,3 PDÖ (Probleme Dayalı Eğitim) Dersliği 1 OSKE (Pratiğe Dayalı Uygulama Odası), 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Kütüphane ve kantin alanı ile toplam 17500 m² kapalı alanda hizmet verecek” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Ramazan Zor sözlerini, öğrenci sayısı tabiki de çok önemli ancak bizim hedefimiz sayıyı değil kaliteyi arttırmak, diyerek noktaladı.

Dr. Öğr. Üyesi Selim Çınaroğlu ise yaptığı bilgilendirmede, pratiğe dayalı uygulama ve probleme dayalı eğitim sistemi ile öğrencilerin pratik ve uygulama alanındaki kabiliyetlerinin geliştirilebileceğini ifade ederek, bu sistem ile hekimliğe hazırlığın çok daha verimli bir şekilde sağlandığını ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Selim Çınaroğlu ayrıca Tıp Fakültesi Morfoloji binasının, son derece modern ve ülkemizde sadece birkaç üniversitede bulunan üst seviyede çok değerli bir yapı olduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen incelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise Morfoloji binasının 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının başına kadar tamamlanmasını hedefledikleri ifade ederek, Üniversiteye gelerek incelemelerde bulunan ve desteklerini ifade eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’e, Niğde AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ile Selim Gültekin’e ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim