Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi birimlerinde araştırma ve uygulama faaliyetleri sonucunda, üretilecek ürünlerin pazarlanmasında kullanılmak üzere tasarlanan “NOHUTT Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım ve Teknoloji Ürünleri” markası ve logosunun tescili için Üniversitemizce yapılan başvuru Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından uygun görülerek Üniversitemizin markası olarak tescil edildi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: NOHUTT İle Üniversitemizin Üretken Yönü Öne Çıkacak

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversite Rektörü Prof.Dr. Muhsin Kar, Üniversitede yürütülen Ar-Ge ve uygulama çalışmaları sonucunda üretilen ve ticari olarak satışa sunulan ürünlerde belirli bir marka ve logonun kullanılmasının hem Üniversitenin üretken yönünü öne çıkaracağını hem de görünürlüğünü artıracağını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kar, bu süreçte emeği geçen tüm personele de teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan: Süreç Rektörümüzün Desteği İle Başladı

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Mehmet Emin Çalışkan ise marka ve logo fikrinin ortaya çıkışı ve tescil süreci hakkında bilgi vererek Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinde ürün çeşitliliğinin artması ile birlikte bu ürünlerin bir marka altında satışa sunulması fikrinin ortaya çıktığını ifade etti ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar'ın desteği ile marka oluşturma sürecinin başlatıldığını aktardı.

Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan: Marka Adı Arayışımız Sosyal Medyada Başladı

Marka adının belirlenmesi sürecinde ilk olarak Rektör Prof.Dr. Muhsin Kar tarafından sosyal medya üzerinden bir anket düzenlendiğini ve bu anket sonucunda yaklaşık 40 adet marka önerisinin ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, bu önerilerin ve daha pek çok alternatifin yapılan toplantılar ile birlikte masaya yatırıldığını belirtti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Fakültesinde görevli öğretim üyeleri ile birlikte yapılan uzun toplantı sürecinin ardından nihayetinde markanın "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım ve Teknoloji Ürünleri" kelimelerini ifade edecek şekilde NOHUTT olarak belirlendiğini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, bu marka önerisinin Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından da onaylanmasının ardından logo tasarım çalışmalarının başlatıldığını, bu amaçla marka oluşturma sürecine katkı yapan öğretim üyeleri ve Niğde'li grafik sanatçısı Fatih Kızılkaya'nın çalışmalarıyla birlikte logonun da son halini aldığını ve Üniversitenin 6 Mayıs 2019 tarihli senato kararı ile kabul edildiğini ifade etti.

“Belirlenen logoda yer alan NOHU üniversitemizin isminin kısaltmasını ifade ederken yeşil renkli T tarım ürünlerini, turkuaz renkli T ise diğer teknoloji ürünlerini ifade ediyor” diyen Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, toplam 11 ayrı emtia sınıfı için tescil edilen NOHUTT markasının bundan sonra Üniversite tarafından satışa sunulan tüm ürünlerde kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim