Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan ve her yıl düzenli olarak açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50 üniversite arasına girmeyi başardı.

Bu yıl 7.’si hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabeti artırıp böylelikle girişimcilik ekosistemini geliştirmek amaçlanıyor.

Sıralamalar 4 Boyutta 19 Değerlendirme Kriteri İle Belirlendi
TÜBİTAK öncülüğünde yürütülen ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi ve birçok üniversitenin aralarında bulunduğu değerlendirmeye toplam 247 kurum katkı sağladı.

Üniversitelerin, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim ile ekonomik katkı ve ticarileşme başta olmak üzere 4 boyutta, 19 göstergeye göre sıralandığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde, üniversitemiz 34.14 puan alarak 164 üniversite arasından 43. sırada yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: “Öncelikli Hedefimiz İlk 50 Üniversite Arasında Yer Almayı Kalıcı Hale Getirmek” Üniversitenin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde, 164 üniversite arasında 43. sırada yer almasının ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Araştırma-geliştirme çalışmalarına, eğitim-öğretim kalitesine ve Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini ve bunun neticesini almış olmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Öncelikle bize bu gururu yaşatan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Üniversite olarak doğru ve stratejik adımlar atmaya özen gösteriyoruz, stratejik planımız ve kalite çalışmalarımızı eşgüdüm içinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızın TÜBİTAK gibi devletimizin saygın bir kurumunun yaptığı değerlendirmelerle de tescil edilmiş olması, doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Öncelikle değerlendirme kriterlerinde düşük not aldığımız alanlar üzerinde çalışmak ve neler yapacağımızı belirlememiz gerekiyor. Hedefimiz, öncelikle Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinin ilk 50 üniversitesi arasındaki yerimizi korumak ve ilerleyen yıllarda sıralamadaki yerimizi daha yükseltmek olacaktır” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim