Kapadokya Kadın Gençlik Eğitim ve Kültür Derneğinin(KAPDER)’in hazırlamış olduğu ve Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (Gesiad)’nin ortak olduğu, SODES Projesi kapsamında yapılan Niğde Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezi(Nimer) kursları  törenle başladı.

 

Açılış Törenine, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, GESİAD Başkanı Mustafa Şan,  KAPDER Başkanı ve Proje Sorumlusu Şükriye Güçlü, Kurum amirleri, kursiyerler ve Niğdeliler katıldı.

 

Açılışta konuşan KAPDER Proje sorumlusu Şükriye Güçlü “Nimer projesi kapsamında dört atölye oluşturduk. NİMER atölyelerinde, Bilgisayar İşletmenliği Kursu 3D Printer kursu, Turizm Rehberliği kursu, Cam Seramik ve Hediyelik Eşya (Çinicilik) kursu ve Sedef İşlemeciliği Kursu verilecek. Bu kursların bitiminden sonrada girişimcilik kursu verilecek. Girişimcilik kursu bu kursları bitiren kişilerin öğrendiklerini geliştirmek veya iş kurabilmeleri için açılacak. Bu proje Niğde’ye çok katkıları sağlayacaktır. Projemizin ana teması bir sanat merkezi oluşturup burada mesleki eğitim verilmesini sağlamaktır. Katılımcılara da gelir ve istihdam sağlamaktır. Projeye katkıda bulunan Başta Niğde Valiliği, Gesiad ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun “KAPDER’in hazırlamış olduğu SODES projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü.  Uygulamalı meslek edindirme kursu Niğde içinde destek alan en önemli projelerden birisidir. Çünkü kadınların istihdamına yönelik açılacak olan kurslar hepimizin en önemli konularından bir tanesi diye düşünüyorum. Çalışmayan kadın gücü milletimiz için bir israftır. Her birey iş gücüne katılmalı ki Milli ekonomiye katkısı olsun. Kadınların sadece ev işi yapmakla gün geçirmeleri milli servet için ciddi bir kayıp olacaktır. SODES Niğde’yi bu yıl dâhil etti. 190 projeden 25 tanesi destek gördü. Gelecek yıl bu tür projeler arttırılmalıdır. Bu tür projeler başarıya ulaştıkça Niğde’ye aktarılan kaynaklarda artacaktır. Burada kurslara katılan tüm bayanlarımızın istihdam ve iş hayatına katılacaklarını umud ediyorum” diye konuştu.









Editör: TE Bilişim