Niğde İl Gelişme Planı kapsamında gerçekleştirilen Eğitim Şurası Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Niğde İl Gelişme Planı hazırlama ekibi, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, merkez ve ilçe belediyeleri, eğitim ve öğretime ilişkin kamu kurumları, öğrenci ve bazı okul aile birliği başkanları katıldı.
 
Şuranın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun; “Eğitim toplumun tüm kesimindeki bireylere, önceden belirlenen amaçlar kapsamında, zihinsel ve bedensel yeterliliklerin kazandırıldığı, davranışların geliştirildiği planlı etkinliklerdir. Ülkemizin refah ve mutluluğunu artırmak; milli birlik ve bütünlük içerisinde ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek, yapıcı, yaratıcı ve seçkin bireyler yetiştirmek eğitim sistemimizin temel amacıdır. İdeal eğitim, zamanının gereklerini yerine getirmelidir. Bilgi çağı olarak adlandırdığımız 21. yüzyılda değişim, dönüşüm ve gelişmenin en temel aktörü eğitimdir. Öğrencilerin yetenekleri, tutumları ve değerleri eğitim süreci içerisinde şekillenmektedir. Gelişmiş toplumların en önemli özelliği yetişmiş insan gücüne sahip olmalarıdır. Toplumsal kalkınmanın en önemli etmenini oluşturan eğitim sistemleri ülkelerin sosyo-ekonomik alt yapısını meydana getiren, ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlayan önemli bir güç ve araçtır. Tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de eğitimin hayat boyu sürdüğü, beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğu ilkesi ile hareket etmekteyiz. NİGEP kapsamında, eğitimdeki yeni değerler çerçevesinde hareket edilerek Niğde’ye ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan en yüksek katma değeri sağlayacak etkin eğitim faaliyetlerinin oluşumuna odaklanılmaktadır. Niğde Valiliği olarak vizyonunu sürekli yenileyen eğitim sektörünün geleceğine planlı bir şekilde bakarak hareket etmekte, çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” dedi.
 
Editör: TE Bilişim