Niğde’de 26 okul meclisi başkanı, Niğde Öğrenci Meclisi Başkanı'nı belirlemek için sandık başına gitti.

  

Niğde’de Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında İl Öğrenci Meclisi belirlendi. İl Öğrenci Meclisi seçimi, ilçe meclisi temsilcilerinin katılımıyla Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından projeye ilişkin bilgi verdi. İl Öğrenci Meclisi seçimlerinin demokrasi kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla her yıl gerçekleştirildiğini belirten Karacan, öğrencilerin demokrasiyi kavraması için bu seçimlerin bir fırsat olduğunu vurguladı.

 

Daha sonra ilçelerden ve okullardan seçilen öğrenciler, tek tek söz alarak hedeflerini, yapmak istediklerini kısa konuşmalarla anlattılar. Konuşmaların ardından 26 okul meclisi başkanı, Niğde Öğrenci Meclisi Başkanı'nı belirlemek için sandık başına gitti. Oylamada, Çamardı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Ödemiş 11 oy alarak Niğde Öğrenci Meclisi Başkanı oldu. Emre Ödemiş isimli öğrenci 23 Nisan 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Niğde’yi temsil edecek.





Editör: TE Bilişim