CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’ye “Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi” kurulması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi. Nüfusunun yüzde 70’i tarım ve hayvancılıkla geçinen Niğde’ye kurulacak olan Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi’nin hem Niğde hem de ülke tarımına ciddi katkılarının olacağını belirtti. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifinde, “Ülkelerin ve toplumların kalkınmasında önemli rol oynayan tarım ve hayvancılık sektörünün önemi, küreselleşen ekonomik sistem, artan rekabet ortamları ve hızla değişen pazar şartlarının da etkisiyle giderek artmaktadır. Niğde, içinde bulunduğu jeopolitik konumu nedeniyle gerek bitkisel gerek hayvansal ürünleri açısından ayrı bir öneme sahiptir” dedi. 
 
Niğde’nin patates ve elma gibi ürünlerde ülkede lider konumda olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Niğde ilinin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Faal nüfusun neredeyse % 70'i tarım ve hayvancılıkla geçinir. Sanayileşme son senelerde gelişmeye başlamıştır. Niğde ili Anadolu'nun buğday ambarı sayılan 10 il arasında yer alır. Türkiye'de en çok elma bu ilde yetişir. Bunlara ilâveten baklagiller, ayçiçeği, patates, buğday, arpa, çavdar, fasulye, nohut, sarımsak ve şekerpancarı da yetişir. Meyvecilikte ileri durumdadır. Bor, Merkez ilçe, Çamardı ve Kemerhisar'da geniş elma bahçeleri vardır. Misket elması meşhurdur. Bağcılık da önemli yer tutar. İç Anadolu'da üzüm yetiştirmede en önde gelen illerdendir. Gübreleme, sulama, modern tarım araçlarının kullanılması ve ilaçlama hızla artmaktadır. Her çeşit üründe verim seneden seneye artmaktadır. Küçükbaş hayvancılığı önemlidir. Büyükbaş hayvan sayısı da her geçen gün artmaktadır” ifadelerine yer verdi. 
 
Niğde’nin tarım ve hayvancılık yöresi bir il olduğunu, ailelerin geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını anlatan Ömer Fethi Gürer, kanun teklifinde şu konulara değindi: “Biz de bu gerekçeden yola çıkarak vermiş olduğumuz Kanun Teklifi ile Türkiye ve Niğde'ye katkısı büyük olacak tarım ve hayvancılık üniversitelerinin kurularak ülkeye ve bölgeye katkı sağlamasını, tarım ve hayvancılıkta her geçen gün dışa bağımlı olan ülkemizi bu bataktan çıkaracak projeler geliştirip konuda eğitimli kişilerin alanda aktif olmasını amaçlamaktayız.”
 
 
Editör: TE Bilişim