Niğde Eğitim-İş Şube Temsilcisi Timur Özkan, Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü görevine yapılan yeni atama konusunda bir basın açıklaması yaptı.

 

Timur Özkan açıklamasında şöyle dedi;

 

Basına yansıyan bilgiler doğruysa eğer yeni bir milli Eğitim Müdürümüz oldu. İl Milli Eğitim müdürümüz yine değişti.bu kaçıncı değişiklik, bu nasıl bir trafik, artık hesabına tutmakta zorlanıyoruz. Adeta başımız döndü.Tam alıştık derken birde bakmışız müdür gitmiş yeni müdür gelmiş.

 

MEB performanslarına bakarak 56 ilin Milli Eğitim Müdürlerini değiştirmiş.Burada anlaşılmaz olan  Niğde Milli Eğitim Müdürü daha birkaç ay önce değişmişti zaten.Bu birkaç ay içinde nasıl bir  performans ölçümü yapıldı, yada görevden alma noktasında  kriter gerçekten performanssa hangi yasal dayanak göz önünde tutuldu anlamakta gerçekten zorlanıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki performans dedikleri uygulamanın hiçbir yasal dayanağı yok.

 

Yeni atanan müdürlerin kaçının asaleten atanma koşullarını taşıdığını bilmiyoruz ama, bir çoğu atanma koşullarını taşımıyor olsa gerek ki üçlü kararname ile atanması gereken İl Milli Eğitim müdürleri,görevlendirmeleri iptal ediyorum diyen Milli Eğitim Bakanı tarafından görevlendirme yoluyla atanmıştır. Oysa görevlendirmelerin sonlandırılmasına yönelik olarak aynı bakanın genelgeleri ortadadır. Yoksa görevlendirme yoluyla atama yapılması, görevden almakta kolay olsun, canımız sıkıldıkça müdürleri değiştirebilelim diye midir?

 

 

Bu uygulama AKP iktidarının, özelliklede Milli Eğitim Bakanlığının ben yaptım oldu anlayışının en son dışavurumundan başka bir şey değildir.Öğretmenlerin dışlandığı,ekonomik iyileştirmelerden mahrum bırakıldığı,Cumhuriyet tarihinde ilk kez ocak ayında maaşlarında artış yapılmadığı bu günlerde Mili Eğitim Bakanlığı  tam bir kaos ortamı yaşamaktadır ve bu ne yazık ki eğitim öğretimi olumsuz etkilemekte, çalışma barışını ve çalışma isteğini baltalamaktadır.Eğitim çalışanları önlerini göremez, geleceğe dönük bir planlama yapamaz haldedirler.Eğitim-öğretim tam bir yap-boz oyununa dönmüştür.Eğitim-İş olarak yaşananlardan son derece kaygı duyuyoruz.

 

Niğde mize yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürünün sendikacı kökenli olduğu şeklinde duyumlar aldık.Bunun olumlu olduğunu düşünüyoruz.Sendikaların görüşlerine başvuracağını tüm sendikalara eşit yaklaşılacağını,tüm eğitim çalışanlarının haklarını kollayacağını da şimdiden umuyor , bekliyor ve bu atamanın artık son olmasını dileyerek yeni görevinde başarılar diliyoruz.

 

Eğitim-İş olarak , her doğru uygulamanın yanında olacak yanlışlara karşıda mücadele edeceğimizin,üyelerimizin hak ve hukukunu sonuna kadır koruyacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

                                                                                                                      

Yeni Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci oldu  Haberimiz için TIKLAYIN




Editör: TE Bilişim