THK, Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi için  girişimde bulundu

Niğde için büyük bir proje çalışması başlattıklarını ifade eden Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi Saymanı Erhan Özkan; Niğde’ye Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi  kurulması için girişimlerinin olduğunu söyledi.


 Özkan; “3 Mart 2011 tarihinde Ankara’ya kurulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi bir yıldır faaliyet göstermektedir. Ayrıca Türkiye’de bir ilk olan bu üniversitenin bir ikincisinin Niğde’ye kurulması için görüşmeler başlattık”dedi.


Özkan; “Mademki Niğde’ye havaalanı yapılmıyor burasını Niğde’nin geleceği için kullanalım ve buraya bir Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi yapalım. Zaten biz Niğde olarak yapılması kararını verdikten sonra Türk Hava Kurumu gerek Öğretim Görevlilerini gerekse uçuş ve eğitim araçlarını sağlayacaktır. Bizim yapmamız gereken tek şey bir okul yapmaktır” dedi.


Pilotluktan yer hizmetlerine kadar hatta ve hatta hosteslik eğitimine kadar bölümleri olan bir üniversitenin hem Niğde hem de Niğdeli için büyük bir kazanım olacağı kanaati ile görüşmeler başlattıkları belirten Özkan;  “Niğde gerek saha gerekse iklim şartları için uygun bir il, bunu değerlendirmemiz gerekir” diye konuştu. 


Editör: TE Bilişim