Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, il Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol'un imzaladığı sözleşme ile toplam bütçesi 1 milyon 770 bin TL olan proje hayata geçiyor.

Proje kapsamında mutfak ve ahşap tasarım atölyesi, CNC üretim atölyesi, Kaynakçılık atölyesi,3 boyutlu modelleme atölyesi, yenilenebilir enerji eğitim laboratuvarı kurulacak. Bu atölyelerle 18-35 yaş aralığındaki bireyler yararlanacaktır. Dumlupınar İlkokulunda bulunan tarihi binada kurulacak atölyelerde 10 ay boyunca kurslar verilecektir.

2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sunulan Niğde girişimcilik ve meslek edindirme atölyeleri projesi, desteklenmeye hak kazandı. Toplam 1 milyon 420 bin TL bütçesi olan proje ile kurulacak 5 atölyede 1.000 dezavantajlı genç, 300 dar gelirli kadın ve 100 engelli bireye meslek edindirilmesi hedeflenmektedir.

Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Niğde’den 3 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın onayına gönderilmiş, yapılan değerlendirme sonucunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan “Niğde Girişimcilik Ve Meslek Edindirme Atölyeleri Projesi” desteklenmesi uygun bulunmuştur. Toplam 1,77 milyon TL bütçesi olan projeye Bakanlıkça tahsis edilen 1,42 Milyon TL hibe, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kullandırılacaktır.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, proje kapsamında kurulacak girişimcilik ve meslek edindirme atölyeleri ile insanımızın girişimcilik kapasitesi arttırılarak işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüm bulunurken gençlerimizin teknolojiyi uygulayarak öğrenmelerine imkân verecek mekânlar oluşturulacaktır” dedi.

Ayrıca son teknoloji ile donatılacak atölyelerin TR 71 bölgesi illerine örnek olacağını belirten Şimşek, destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ve projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Ahiler Kalkınma Ajansı desteği ile yürüttükleri projede, meslek edindirme atölyeleri kapsamında yapılan çalışmalarda ilimizdeki birçok kamu kurum ve kuruluşu ile güçlü bir işbirliği ve koordinasyonun tesis edildiğini, bu alanda önemli bir kapasite oluşturulduğunu belirtmiştir. SOGEP kapsamında desteklenecek olan Niğde Girişimcilik ve Meslek Edindirme Atölyeleri projesiyle, ilimizde oluşan bu kapasiteden istifade edilerek ‘dezavantajlı gençlerin, dar gelirli kadınların ve engelli bireylerin’ meslek edinmelerini sağlayacaklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Valiliği, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Niğde İŞKUR İl Müdürlüğünün ortaklığında yürütüleceğini belirtti.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP), yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek, sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. TR71 Bölgesi illerinde (Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde) Kalkınma Ajansımızın koordinasyonunda hazırlanan ve Bakanlık tarafından desteklenmeye hak kazanan 6 projenin toplam bütçesi 19.899.380,00 TL olup, toplam destek tutarı ise 11.440.000,00 TL’dir. Ajansımız, kurulduğu günden itibaren, paydaşların kapasitelerini geliştirmek ve işbirliklerini güçlendirmek, yerel potansiyeli harekete geçirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak için çeşitli projelere destek vermektedir. Bugüne kadar, Niğde ’de faaliyet gösteren kamu, özel sektör ve STK’lardan gelen projelere 22,5 milyon TL destek sağlanmıştır. SOGEP kapsamında sağlanacak ilave 1,5 milyon TL ile bu rakam 24 milyona yükselecektir. Önümüzdeki dönemde yine SOGEP için proje fikirlerinin geliştirilmesine yakında başlayacağız. ” dedi.

Editör: TE Bilişim