Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen öğretmen atamalarında Niğde’ye 141 öğretmenin atandığını söyledi.
 
Eser, Niğde’de öğretmen açığının az olduğunu, yapılan atamaların ardından ilimizdeki öğretmen açığının büyük ölçüde kapandığını ifade etti.
 
 Ataması gerçekleştirilen öğretmenlerin Niğde’ye gelmeye başladıklarını belirten Eser, yeni atanan öğretmenlerin en kısa zamanda görevlerine başlayacağını kaydetti.
 
       Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eser şunları söyledi;“Ülke genelinde 30 bin öğretmenin ataması yapıldı. Uzun zamandır beklenen bu atamadan ilimize de 141 öğretmen atandı. Niğde’ye ataması yapılan öğretmenler gelmeye başladılar. Kararnameleri imzalayıp görev yerlerine en kısa zamanda intikallerini sağlayacağız. Bundan sonra bakanlığımızın atama dönemleri devam edecek. Kurumlar arasındaki açıktan atama suretiyle ilimize yeni atamalar yapılabilir. Kadro anlamında baktığımız zaman daha ihtiyaçlarımız görünüyor. Ama büyük ölçüde Niğde’de öğretmen açığı yok denecek kadar. Az olan öğretmen açıklarımızı da  ücretli öğretmenlerle tamamlıyoruz. Ücretli öğretmenler her dönemlerde oluyor”
Editör: TE Bilişim