Niğde’ye önce 510 sonra da 1000 yataklı yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılıyor.

 

Bölge müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen, Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ Başkanlığı’ndaki 2014 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 1. Olağan Toplantısı Niğde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. 13 bölge müdürünün bizzat katılımı ve sunumlarıyla gerçekleşen toplantıda geçmiş yıllarda yapılan yatırımların yanı sıra yapılması hedeflenen plan ve projeler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.   

Kendisi de Niğdeli olan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdürü Abdülkerim ARIKAN, Niğde için büyük önem taşıyan 20.000 öğrenciye sahip olan Niğde Üniversitesinin barınma problemini kısa zamanda aşacaklarını belirtti. Müjde niteliği taşıyan açıklamasında Niğde Üniversitesi Merkez Kampüsünde yer alan 510 kişilik öğrenci yurdunun 2014 Bahar Dönemi başlangıcında öğrencilerin hizmetine açılacağını söyledi.

Niğde üniversitesi öğrencilerinin yurt ihtiyacının bununla da bitmeyeceğini bildiklerini söyleyen ARIKAN, 1000 kişilik öğrenci yurdu çalışmalarının devam ettiğini, yer tahsisi işlemlerinin bittiğini ve en kısa zamanda ihale edileceğini de sözlerine ekledi. 





Editör: TE Bilişim