Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri sona erdi.




Türkiye’den ve Kıbrıs’tan devlet ve vakıf üniversiteleri olarak 22yükseköğretim kurumunu bir araya getiren ve yaklaşık 4500 kişinin ziyaret ettiği program beklentiler açısından amacına ulaştı.Öğrenciler, veliler ve öğretmenler iki gün boyunca üniversiteler hakkında geniş bilgi edindiler.Yetmişe yakın akademisyen ve üniversite personelinin katıldığı tanıtım günleri, esas amacı yanında Niğde’nin tanıtımına da katkı sağlayan büyük bir organizasyon olarak dikkat çekti.  


15 Mayıs 2014 tarihinde 5 Şubat Spor Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşen açılışta öğrencilere seslenen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, bundan sonraki hayatlarına eksen çizecek önemli bir zaman aralığında yaşadıklarını ve bu yaşlardaki gayretlerinin geleceklerinde belirleyici rol oynayacağını belirtti. Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise öğrenciler için meslek seçiminde doğru tercihin mutlu bir yaşam için önemli olduğunu vurgulayarak bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım Günleri’nin Niğde için önemli bir organizasyon olduğunu belirtti. Açılışın ardından stantları tek tek gezerek misafirleri selamlayan Vali Kılıç ve protokol üyeleri üniversiteler hakkında bilgi aldı. 

Program kapsamında iki gün boyunca İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Sevim Yılmaz, Okan Üniversitesi’nden Nurşen Ünal, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Fahrettin Demir ve Karatay Üniversitesi’nden Necati Vardar tarafından İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda öğrencilere yönelik motivasyon ve bilgilendirme amaçlı konferanslar verildi.


Etkinliğin ikinci gününe de katılım yüksekti. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan planlama dahilinde okulların belli zaman dilimlerinde stantları gezmesi verimi arttırdı. Programın kapanış töreninde 22 üniversitenin temsilcisine Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından katılım belgesi ile çeşitli hediyeler takdim edildi. Program dahilinde ilk gün Niğde Kalesi, Alaaddin Camii, Roma Havuzu, Kemerhisar Su Kemerleri gibi tarihi ve turistik yerler gezildi. Burada Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın ev sahipliğinde akşam yemeği yendi. İkinci gün Çamardı ilçesindeki Ecemiş Çayı gezisi ve öğle yemeğinin ardından program sona erdi.


Editör: TE Bilişim