Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Birliği 6-9 Aralık 2012 tarihlerinde I. Kıbrıs Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi KKTC’nin Girne şehrinde gerçekleştirildi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü uluslararası bu kongreye “Kapılarımız Değerlensin” adlı projeyle katıldı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak ve Ar-ge çalışanı İsa Aliç’in sunduğu proje büyük ilgi gördü.

 

Eğitim bilimlerinin tüm alanlarındaki yeni bilgi ve düşünceler ile son yıllarda yapılan araştırma bulgularının tartışılıp paylaşılacağı kongrenin ana teması “Eğitimde Disiplinlerarası Çalışmalar ve Yeni Yaklaşımlar” olarak belirlendi.

 

Katılımcı ülkelerin üniversiteleri, milli eğitim bakanlıkları ve çeşitli kurumlarının başvurduğu kongrede Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sınıf kapılarında uyguladığı “Kapılarımız Değerlensin” adlı proje katılımcılara sunuldu. Konu hakkında bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak, projenin ilgi gördüğünü ve projeyi yerinde görmek isteyen ülkeler Niğde’ye gelerek çalışmanın detaylarını almak istediklerini söyledi.

 

Projeyi sınıf kapılarının milli, manevi ve bize ait olan kahramanlarla, sözlerle kaplatılması olarak açıklayan Durak, “Öğrencilerimiz kapılarda Nasreddin Hocaları, Keloğlanları, Karagözleri, Hacivatları ve onlara ait anlamlı sözleri görerek sınıflarına giriyor. Bu çalışma ile öğrencilere verilmek istenilen mesajlar sınıf kapılarında olup her sınıfa giriş ve çıkışlarda bu mesajlarla karşılaşacaklar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim