Niğde’nin gururu Mukaddes Çiftçi Darüşşafaka’da eğitim görmeye hak kazandı


Türkiye’nin en köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve 151 yıldır “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara kaliteli eğitim fırsatı sunan Darüşşafaka, bu yıl da Türkiye’nin farklı illerinden başarılı öğrencilere kapılarını açtı.


Türkiye İş Bankası’nın Darüşşafaka ile birlikte yürüttüğü, Türkiye’nin en uzun soluklu ve katma değeri yüksek eğitim projelerinden biri olan 81 İlden 81 Öğrenci kapsamında, her yıl 81 öğrencinin Darüşşafaka’daki bütün masrafları banka tarafından karşılanıyor.


Bu yıl Niğde’den sınava girerek başarı gösteren ve Darüşşafaka’da okumaya hak kazanan öğrenci Mukaddes Çiftçi oldu. Niğde’nin gururu olan Çiftçi’nin Darüşşafaka’daki eğitim hayatı boyunca tüm giderleri İş Bankası tarafından karşılanacak. 7. yılına giren 81 İlden 81 Öğrenci projesinde okuttuğu öğrenci sayısı 460’a ulaşan İş Bankası, üniversiteye devam eden Darüşşafakalı öğrencilere de destek olmayı sürdürecek. Öğrencilerine kaliteli eğitim, sosyal gelişim ve sıcak bir yuva ortamı sağlamayı hedefleyen Darüşşafaka’da okuyan öğrenciler 6. sınıftan itibaren İngilizce dil eğitimlerinin yanı sıra Fransızca veya Almanca’yı seçerek ikinci bir yabancı dil de öğreniyor.  Çocukların sosyal gelişimine de büyük önem verilen Darüşşafaka’da her öğrenci bir enstrüman çalıyor ve bir spor dalı ile ilgileniyor.


Projenin başladığı 2008-2009 öğretim yılında Darüşşafaka’da 4. sınıfa başlayan öğrencilerin üniversiteden mezun olacakları yıla kadar İş Bankası’nın desteklediği öğrenci sayısı 1.000’i aşacak, ayrılan kaynak ise 100 milyon dolara ulaşacak.


Editör: TE Bilişim