Niğde Mevlana Ortaokulu projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Akademik başarının yanında Mevlana adına yakışır örnek bireyler yetiştirmeyi ilke edinen Mevlana ortaokulu; şimdi de “Huzurlu Okul” projesi ile kendini gösterdi.

Yaklaşık 1200 öğrencisi olan okulda öğrencilerin istenmeyen davranışları sergilememeleri, sınıfta, okulda, mahallede veya evde yaşadıkları her yerde örnek insan modeli oluşturmalarını hedefleyen proje bu hafta itibari ile başladı. Proje ayrıntıları şöyle:

Başlangıçta her öğrenciye 100 davranış puanı verildi. Bir “kurallar levhası” hazırlandı ve her sınıfa asıldı. Okul rehber öğretmenleri projeyi sınıflarda tanıttılar ve öğrencilerin dikkatini konu üzerine çektiler. Okuldaki tüm öğretmenler bilgilendirildi ve proje tanıtıldı. Belirlenen kurallara uymayan öğrenciler tespit edildiğinde anında Rehber öğretmenlere bilgi verilerek öğrenci ve velinin katılımı ile bir görüşme yapılması planlandı. Velinin bilgisi dâhilinde her kural ihlalinde öğrencinin davranış puanından 5 puan düşümünü öngören bir sistem oluşturuldu.

Proje cezadan çok ödül odaklı hazırlandı. Sınıf bazında bir ay boyunca hiçbir puan düşümü almayan sınıflar “huzurlu sınıf” olarak ödüllendirilecek. Bu sayede öğrencilerin birbirlerini de denetleyecekleri bir sistem amaçlandı.

Okul Müdürü Halis ERÇATIM, Mevlana Ortaokulu olarak öğrencilerin yaşadıkları her yerde Huzuru hakim kılmak ve örnek bireyler yetiştirmek amacı ile bu projeyi hayata geçirdiklerini, toplumsal, ahlaki ve kişisel değerlerimizi ön plana çıkararak huzurlu bir okuldan,huzurlu bir topluma ulaşmak istediklerini belirtti ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Editör: TE Bilişim