Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde’de yükseköğrenime yerleştirme yüzdesinin yüzde 62,2 olduğunu açıkladı.



ÖSYM tarafından açıklanan ÖSYS sonuçlarını değerlendiren Yaşar, geçmiş dönemlerle kıyaslandığında Niğde’nin yerleşme yüzdesinin istikrarlı bir şekilde her geçen yıl biraz daha artırdığını söyledi.



2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerden 3 bin 25 öğrencinin mezun olduğunu belirten Yaşar şunları dedi: “ Mezun olan öğrencilerimizden bin 806’sı bir yükseköğrenim kurumuna yerleşmiştir. Bu veriler ışığında ilimizin yükseköğrenime yerleşme yüzdesi yüzde 62,2’dir. Yerleşen öğrencilerimizden 39‘u Tıp Fakültesini, 11’i Diş Hekimliğini, 7’si Eczacılık Fakültesini, 150’si Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerini, 63’ü Hukuk Fakültelerini, 201’i Eğitim Fakültesini, 47’si İlahiyat Fakültesini, 10’u Veterinerlik Fakültesini, 26’sı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünü ve diğer bin 252 öğrencimizde üniversitelerimizin çeşitli bölümlerini kazanarak, bizleri ziyadesiyle memnun etmişlerdir”

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen analizlere göre Niğde’de dereceye giren öğrencilerin tercihlerini genellikle Tıp Fakültesinden yana kullandığına dikkat çeken Yaşar: “Geçmiş dönemlerle kıyasladığımızda ilimiz, yerleşme yüzdesini istikrarlı bir şekilde her geçen yıl biraz daha artırmıştır. Bu başarıda emeği geçen başta öğretmenlerimiz ve bütün idarecilerimize, sürecin ayrılmaz bir parçası olan velilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim