Niğde Memnune Türker Altuncu İlkokulu  “Katile Etiketli” Okulu Avrupa Kalite Belgesi Aldı

 

Memnune Türker Altuncu İlkokulu Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş topluluk portalı olan eTwinning sisteminde Avrupa Kalite Belgesi’ni aldı.

İlimiz Memnune Türker Altuncu İlkokulu Proje Kulübü, İngilizce öğretmeni Kemal HODUL başkanlığında yürüttüğü iki projeden biri olan “E-Cultural Kaleidoscope” isimli 14 ortaklı projeyle “Kalite Etiketi” almaya hak kazanmıştır. Ortak ülkelerle yürütülen koordineli ve yoğun çalışmaların ardından ortaya çıkan proje birçok Avrupa Ülkesinde “Quality Label of March (Mart Ayının Kalite Etiketi)” seçilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünden Proje Uzmanı Sayın Ayşe SAYLIK projeyi değerlendirmiş ve projenin Avrupa Kalite Etiketi alması için bakanlık olarak gerekli başvuruları yapacaklarını belirtmiştir. 

 

Konu ile ilgili bilgi veren proje öğretmeni Hodul, “Okul olarak böyle bir projeyi yaptığımız ve başarı elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Projede emeği geçen öğrencilerimiz Ahmet Demirbaş, Asiye Baykul, Batuhan Bulun, Ceyda Çavdar, Derya Tok, Elif Sena Soyak, Fatma Soyer, Fatma Ünal, Gamze Nur Çankaya, Gülcan Aksu, Havva Tatlısoy, Hilal Tatlısoy, Kemal Damar, Kezban Meşe, Kübra Tüdeş, Melek Nur Damar, Merve Güçlü, Ömer Soyak, Şehriban Şenbaş, Ülkü Özkara, Yasin Avcı ve Ramazan Keski’yi başarılarından dolayı kutluyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan proje kulübü gerçekten öğrenciler üzerinde olumlu etkiler bırakmışlardır.” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Okulumuzu, öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İlimizde bu türlü başarıların alınması bizleri mutlu ediyor. Bu yıl okullarımızda proje kulübünü kurduk ve etkin bir şekilde kullanımını sağladık. Bu şekilde meyvelerini almaya başlamış bulunuyoruz. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Arge birimimiz tarafından da Avrupa Birliği projeleri yapılmakta ve uygulanmaktadır. Yapılan bu çalışmalar diğer okullarımıza da örnek olması dileklerimle bu projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ayrıca projenin anlatımı ve değerlendirmesi için proje sorumlusu öğretmenin Eğitim-öğretim yılı sonunda Slovakya’ya davet edileceği bildirildi.

 

 










 

Editör: TE Bilişim