Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü 40 kişilik öğrenci grubunu Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Ankara, Çanakkale ve Bursa illerine uğurladı.


Cumhuriyet Eğitim Gezisi projesi kapsamında çeşitli okullarda öğrenim gören 40 kişilik öğrenci grubu öğretmenleri gözetiminde Ankara – Çanakkale illerine doğru yola çıktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden hareket eden gezi kafilesi program kapsamında Ankara’da Anıtkabir, Etnografya Müzesi, Namazgahtepe, 1. Ve 2. Meclis Binası, Polatlı Duatepe’yi gezecekler. Daha sonrasında Çanakkale’ye hareket edecek olan kafile, Kilitbahir Kalesi ve  Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Sargı Yeri ve Şehitliği, Şahinlidere Şehitliği, Çanakkale Şehitliği Abidesi, Kabaktepe Müzesi, Anzak  Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı Siperleri, Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi, Aynalı Çarşı’yı gezerek tekrar Niğde’ye dönecekler.

Geziye giden öğrenci grubunu uğurlayan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Şube Müdürü Recep Koçer iyi yolculuk temennilerini ilettiler. Ekinci öğrencileri uğurlarken, “ Bu yapılacak olan Cumhuriyet Gezileri ile öğrencilerimiz, hem Ankara’da hem Çanakkale’de Milli Mücadele döneminin önemini kavrayacaklar. Tarihimizde altın harflerle yazılan Çanakkale Destanının hangi şartlarda nasıl kazanıldığını en iyi bu şekilde gezerek ve görerek öğreneceklerdir. Hepsine hayırlı yolculuklar diliyorum. dedi.

Yolculuğa çıkan öğrenciler 20 Aralık 2013 akşamına Niğde’de olacakları bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim