Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle 4 yıldır yapılan Gönül Köprüsü projesi kapsamından Niğde’den 120 öğrenci Ordu’ya uğurlandı. Niğde’nin köy, kasaba ve ilçelerinden daha önce hiç şehir dışına çıkmayan çocuklar arasından seçilen öğrenciler, Ordu’nun tarihi ve turistik yerlerini gezecek, etkinliklere katılacak.
 
Doğu ve batı illerinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Gönül Köprüsü projesi kapsamında, Ordu’ya gidecek olan kafileyi İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve öğrencilerin aileleri uğurladı.
 
Proje kapsamında Niğde'den toplam 120 öğrencinin 3 otobüsle Ordu’ya gideceğini ve 5 gün boyunca orada kalacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Eser, “Gönül Köprüsü projesi ile 4 yılda 140 bin öğrenci birbiriyle tanışma fırsatı yakaladı. Bakanlığımızın bu güzel projesi ile daha önce şehir dışına çıkma imkanına sahip olamayan öğrencilerimizi gönderiyoruz. Özellikle köy okullarımızdan öğrencileri seçtik. Çocuklarımız gittikleri yörelerin tarihi ve doğasını daha iyi tanıyacaklar. Arkadaş edinecek ve kaynaşarak, doğu ile batı arasındaki uçurumu da ortadan kaldıracaklar” şeklinde konuştu.
 
Kafile Başkanı Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan da 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Ordu’da gönül köprüsü kuracaklarını belirterek; “Öğrencilerimiz Ordu’ya, şehrimizin simgesi olan Niğde Gazozu, Niğde’yi tanıtıcı kitap ve CD’ler, Koyunlu Halı'dan Türk bayrağı, Atatürk resminin işlendiği halılardan hediye olarak götürüyorlar” diye konuştu.









 
Editör: TE Bilişim