Niğde BİLSEM Bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Olimpiyatı’nda dünya dereceleri elde etti.

Niğde BİLSEM 2. yılında başarıdan başarıya koşuyor. Bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Olimpiyatı’nda dünya dereceleri elde etti. Matematik alanında merkez öğrencisi Mehmet Tunahan Düzyol 98 puanla Dünya 2.’si olarak gümüş madalya kazanırken, Coğrafya alanında; Sümeyra Öztürk Dünya 4.’sü, Sümeyye Özmen Dünya 6.’sı ve Zeynep Erdem Dünya 10.’su oldu.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile  Matematik, Biyoloji, Coğrafya,  İngilizce dallarında, Almanya, Polonya, Yunanistan,Çek Cumhuriyeti, Rusya, Tacikistan, Ukrayna, Beyaz Rusya,Bulgaristan,Kazakistan, Ukrayna ve Türkiye’den öğrencilerin  katılımıyla    11. Uluslararası Bilim Temelleri Olimpiyatı düzenlendi. 

Niğde BİLSEM Müdürü İsa Aliç konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Birçok ülkeden ve Türkiye’den olimpiyatlara katılan binlerce öğrenci arasından, Merkezimiz öğrencilerinin yakalamış oldukları bu başarılar takdire şayandır. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenleri olan Matematik öğretmenimiz Serkan Arslan ile Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Sami Dutar’ı canı gönülden tebrik ediyorum. Niğde Bilsem Ailesi olarak, öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle ve idaresiyle hep birlikte çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Yapılan çalışmalarda meyvelerini vermeye başlamıştır. Gerek Ulusal gerekse Uluslararası alanda Niğde’yi temsil etmeye ve ödüller almaya devam edeceğiz. Tabi ki bu temsilde en önemli etken Niğde’nin bize vermiş olduğu destektir. Özellikle İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim Yaşar Bey ve yönetim ekibine bu konuda sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca ekip olarak “Başarının Sonuç Değil Bir Süreç” olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.

Merkezimiz adına çalışmalarda bulunan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 


Editör: TE Bilişim