2016- 2017 Eğitim-Öğretim yılı ilköğretim haftası Mehmet ve Emet Aydoğan ilkokulu bahçesinde düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Niğde Belediye Başkan Vekili Rıfat Özkan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum ve kuruluşların müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı. Niğde İl Milli Eğitimi Müdürü Halil İbrahim Yaşar bir konuşma yaptı.

15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık diyen Müdür Yaşar konuşmasında şunları söyledi; “2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlar getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim. Bu yıl her zamankinden farklı olarak hem ilköğretim haftasını kutluyoruz hem de Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla 15 temmuz Demokrasi şehitlerimizi anma etkinliklerini bugün burada başlatmış bulunuyoruz. Kıymetli meslektaşlarım dinlenmiş bir şekilde yeni eğitim-öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da tüm gücünüzle çalışacağınızdan eminim. Yurttaşlığın en önemlisi sınavının verildiği ilköğretimde çocuklarımıza her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Değerli veliler bütün eksiklikleri tamamlayarak çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizde öğrencilerimizin ders kitaplarını sıralarına hazırladık. bundan sonra onlar bizim evlatlarımızdır. Ülkemizi hak ettiği yere ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğimizi bilmenizi istiyorum. Sevgili öğrenciler yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice yıkımlar yaşadık ve her defasında vatanımıza sahip çıktı. 19 Mayıs 1919’da Mustafa kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içerisinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık.” dedi.
Törende bir konuşma da Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu yaptı.

Bu vatanın birliği uğrunda, bu milletin dirliği uğrunda bu vatan, millet, bayrak için milletin istiklali için canını kanını seve seve tehlikeye atmış tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dileyen Valisi Ertan Peynircioğlu, 2016-2017 eğitim öğretim yılı i hepimize hayırlı olsun.”dedi.

Vali Peynircioğlu konuşmasında şunları söyledi; “Ülkemizde bugün itibariyle yaklaşık 18 milyon öğrencimiz ve 900 bin öğretmenimiz ders başı yapıyor. İlimizde ise Üniversitemizi de dahil edersek 100 bin civarında öğrencimiz var. Sayıların büyüklüğüne bakılırsa eğitimin önemi ortaya çıkmaktadır. Üretim bir milletin geleceğini kurabilir, eğitim de milletin istikbalini kurtarabilir. Biz bunun farkındayız. Devletimiz, hükümetimiz eğitime gerçekten büyük önem veriyor. Bütçede en büyük pay eğitime ayrılıyor. Eğitimin sıkıntılar gün be gün azalıyor. Biz genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz, gencimiz, öğrencimiz çok onun için yeni yeni ihtiyaçlar gündeme geliyor bunlarda devletimiz tarafından karşılanıyor ve devam edecek.” dedi.

Hainlerin bu milletin birliğine, dirliğine zarar veremeyeceğine inandığını dile getiren Vali Peynircioğlu konuşmasına şu şekilde devam etti;“Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde olan asker üniforması giymiş bir takım vatan hainlerinin bir darbe kalkışmasına şahit olduk. Maalesef bu ülkeye bir acı yaşattı bu hainler. Bu ülkenin TBMM’sini savaş uçaklarıyla bombaladılar. Caddelerde, köprülerde, meydanlarda insanların üzerine yaylım ateşi açtılar. Özel Hareket Dairesi başkanlığı savaş uçakları tarafından bombalandı ve 50 polisimizi şehit ettiler. Bu hareket sadece yönetime el koymak için, hükümeti devirmek için değildi bir terör hareketiydi, bu milletin bağımsızlığıydı, istiklaliydi. Bu darbe Allah korusun başarılı olsaydı Suriye’den, Irak’tan daha kötü olabilirdik. Bu milleti, bu ülkeyi, bu milleti Allah korudu. Bu günleri ileride siz öğrencilerimiz çok iyi tahlil edecekler. Bayramdan önce Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız tüm il valilerini kabul ettiler. Onların selamlarını sizlere iletiyorum, tüm Niğdelilere iletiyorum. Sayın Başbakanımız pek çok şey söyledi. Hayatta pek çok iş yapılıyor bu işleri yaparken hata yapılabilir ama önemli olan hainlik yapmaktır. Bu millete, bu vatana, bu devlete, bu bayrağa hainlik yapmamaktır, bu dine hainlik yapmamaktadır. Bu hainler din dediler, hizmet dediler, Allah rızası dediler ve onun adına hainlik yaptılar ve en büyük günahlardan biri olan dini kullandılar. Ben bu milletin birliğine, dirliğine zarar veremeyeceğine inanıyorum.”dedi.

Konuşmalardan sonra öğrencilerin hazırladığı şiir ve halk oyunu gösterileri sunuldu.
Editör: TE Bilişim