Başvuruların 18 Ağustos 2017 tarihine kadar Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları (Atama) Şubesine şahsen yapılacağını belirten Yaşar, “Niğde’de bulunan  İlköğretim Okullarında Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmakta iken askerlik, görevden uzaklaştırma ve uzun süreli maaşsız izinli gibi nedenlerle geçici olarak görevden ayrılan öğretmenlerin yerine ‘Vekil Öğretmen’ görevlendirilecek. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan ve değişik sebeplerle geçici olarak görevden ayrılan öğretmenlerden boşalan yerlere ve norm kadrosu bulunup öğretmen ataması yapılmadığından boş bulunan branş, sınıf ve Okulöncesi öğretmenliğine en ders ücreti karşılığı ‘Ücretli Öğretmen’ görevlendirmesi yapılacak” dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Yaşar ayrıca ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunan adayların Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alacakları başvuru formunda sadece tek İlçe tercihi ile Ücretli Öğretmenlik veya Okul Öncesi Öğretmenliklerden bir tanesine başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

VEKİL ÖĞRETMENLİK

Vekil Öğretmenlik görevlendirmesi için sadece sınıf öğretmeni yetiştiren Yükseköğretim Kurumu mezunlarının müracaatlarının kabul edileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar, Sınıf öğretmenliği mezunlarının vekil öğretmen görevlendirilmesinin yanında Ek Ders ücreti karşılığı sınıf öğretmenliği için de başvuru yapabileceklerinin altını çizdi.

Gerekli şartları taşımaları kaydıyla öncelikli olarak Niğde’de ikamet edenler arasından görevlendirme yapılacağı gibi ihtiyacın karşılanmaması halinde diğer İllerde ikamet edenlerden de görevlendirme yapılabilecek.

ÜCRETLİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ

Ücretli Okul Öncesi Öğretmenliği görevlendirmesi konusunda da üniversitelerin Okulöncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okulöncesie Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği bölümlerinin birinden Yüksek Lisans, Lisans ve Ön Lisans mezunu olanlar, Meslek Yüksek Okullarının Çocuk Gelişimi Bölümü Ön Lisans mezunu olanlar, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin 3. Ve 4. Sınıf öğrencisi olup, 1. Ve 2. Sınıfta alt sınıflardan hiçbir dersi olmayıp Ön Lisans düzeyde eğitim aldığını belgelendirenler, Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu olup, herhangi bir yüksekokul mezunu (Lisans veya Ön Lisans) mezunu olanlardan Okulöncesi eğitim alanında düzenlenecek (60) saat seminer belgesi alanların başvuruları kabul edilecek ve bu sıralamaya göre görevlendirme yapılacak.

Konu hakkında ve diğer branşlar hakkında da  bilgi ve belgeleri temin etmek isteyen adaylar Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmaları gerekecek.

Editör: TE Bilişim