Niğde Merkez Cumhuriyet Ortaokulunda gerçekleştirilen Bayrak ve İstiklal Marşı töreni Milletvekili, İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenlerin ve okulun yanındaki caddeden geçen vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

 İstiklal Marşı ve Bayrak töreni de katılan katılımcılar Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeli bir şekilde sıraya geçerek İstikla Marşı okudu.

İstiklal Marşı ve Bayrak Törenini ardından konu ile ilgili açıklama yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘ Pandemi dolayısıyla okullarımızın uzun süredir kapalı olmasında dolayı İstiklal Marşımız söyleyemedik. Biz bu coşkuyu tekrardan yaşamak için Bakanlığımız nezihinde 81 ilimizin tüm okullarında bugün saat 10.00’da tüm okullarımızda bu töreni gerçekleştirdik. Okullardaki tüm öğretmenlerimiz, evlerinin pençesinden ve balkonlarından vatandaşlarımızın katılı ve EBA’dan ders işleyen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte bugün hep birlikte coşku ile İstiklal Marşını okuyarak bu alınan kararı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ben İstiklal Marşımız söylerken gerçekten bu coşkuyu yaşamak beni de çok mutlu etti.

 Bu kampanyayı başlatan bakanlığımıza bu kampanyaya katılan bütün vatandaşlarımıza ve öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Düzenlenen törene AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğrenciler ve okul yanından geçen vatandaşlar katıldı.


 

Editör: TE Bilişim