Niğde Spor Lisesi 2009-2010 yılında eğitim öğretim hayatına başlamıştı .Üzerinden tam 6 sene geçmesine rağmen hala spor lisesinin kendine ait bir okulu yok .2009-2010 yılında 15 kişi sınıf tekrarı yaparken sadece 2 kişi lise iki ye geçmiş ve o iki kişide Aksaray Spor Lisesine gönderilmişti.

Haber: Enes Can ÖZMEN - CHA Niğde


2010.2011 yılında ise sınıf tekrarı yapan öğrenciler yeterli sayıda sınıf geçmesinden dolayı 2 sınıf açılmıştı. Hala ikinci sınıfa geçen öğrenciler Aksaray spor lisesine geçiş yapıyor neden olarak ise Niğde Spor lisesinde  kendine ait bir okulu olmadığından ve spor salonu olmadığından geçtikleri öğrenildi.


Spor Lisesinin 6 sene önce kurulmasına rağmen hala spor salonu yok.Başka okullara gidip spor salonunda antrenman yapan öğrenciler burası spor lisesi mi yoksa normal liseden farkı yok diye ifadeler kullandılar.Niğde Güzel Sanatlar Lisesinin binasında öğrenim gören Spor lisesi spor salonu olarak ise bir Yunus Emre Anadolu Lisesinin ve Fen Lisesinin spor salonunda antrenmanlarını yapıyorlar. 


Eski öğrencilerinden E.C.Ö biz bu lisenin ilk öğrencileriydik bir ümit ile yetenek sınavını kazandığımızda çok sevinmiştik ama okula başlayınca gördük ki başka bir okulun binasında eğitim görüyoruz oranın düzenini bozmuşuz ki bizi istemediler orada eğitim görürken biz antrenman yapmak için izin istediğimizde okulumuz izin vermiyordu çünkü Güzel Sanatlar lisesine bağlıydık üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen hala aynı şekilde olduğunu gördüm.




Editör: TE Bilişim