Türkiye genelinde başlatılan "Serbest Kıyafet Uygulamasına Hayır" adı altında Niğde'de imza kampanyası başlatıldı.

Niğde'de de Terziler Odası  Başkanı  Alim Yeşil'in önderliğinde başlatılan kampanyaya Niğdeli vatandaşlardan imza toplamak için Atatürk Meydanı Türk Büyükleri heykellerinin önünde stant kuruldu.

SERBEST KIYAFET GELDİ NİĞDE OKULLARINDA DİSİPLİN GİTTİ

Okullara serbest kıyafet uygulamasının aylar önceden yürürlüğe girmesine rağmen tartışılmaya devam ediyor. Öğrenciler ve velilerin büyük tepkisine neden olan uygulama konfeksiyoncuların yanında daha çok velilerin tepkisine neden oluyor. Kampanyaya imzaları ile destek veren veliler " Çocuklarımıza her gün elbise giydirmekte sorun yaşıyoruz, Okullarda her gün farklı bir elbise ile gitme çabası yaygınlaştı, bu günden ertesi günün giyilecek  derdine düşülüyor. İyi yada kötü marka giymek de ayrı bir konu, okullarda disiplin zaten azdı şimdi iyice yok oldu. Kimse öğrenci mi değilmi ayırt edemiyor. Kimden zarar gelir kimden gelmez düşünemiyoruz. Sadece kıyafet konusu değil saç konusu da ayrı bir sorun oldu. Ayrıca imamhatip harici okullarda  kız çocukları türbanla derslere  giriyor. Olumsuz bir çok olay yaşanır oldu. Farklı bir çözüm bulsunlar yoksa bu durum böyle gitmeyecek. Hükümet yetkilileri bu kararla eğitimi kaosa dönüştürdü. Bir an evvel serbest kıyafet uygulamasından vazgeçilmelidir " dediler.

TÜM TÜRKİYE'DE KAMPANYA BAŞLATILDI... HÜKÜMET SAĞIR

Niğde'li vatandaşların büyük destek verdiği imza kampanyası  hakkında bilgi  veren Niğde Terziler Odası 
Başkanı  Alim Yeşil, 'Türkiye genelinde bu  uygulama  başlatıldı ve şu ana kadar 50 bin imza toplanmış durumdadır. Bizde Terziler Odası olarak bu  uygulamayı  Niğde'de başlatmış bulunuyoruz. Bu imza kampanyasında hedefimiz bir milyon imzadır. Okul kıyafetinin konumu sadece esnafı ilgilendiren bir konum değil bütün vatandaşları ilgilendiren bir konudur. Hal böyle olunca genel bir destek görüyoruz görüyoruz vatandaşımız sağ olsun bu konuda duyarlı davranıyor" dedi.



Editör: TE Bilişim