İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini kapsayan yetenekli öğrencilere imkân tanımak ve gençlere bilimi sevdirmek amacıyla Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü faaliyetleri arasında yer alan Bu Benim Eserim ve TUBİTAK Projeleri tanıtım semineri Fen Lisesi’nde yapıldı.

Türkiye genelinde yapılacak olan “Bu Benim Eserim” ve TÜBİTAK projelerine Niğde’den daha çok hazırlanması için öğretmen ve öğrencilere yönelik düzenlenen seminer oldukça ilgi gördü. Niğde Fen Lisesi Salonunda yapılan seminere TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Melikşah Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Seminerin öncesi yapılan toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, amaçlarının öğrencilere, proje çalışması bilincini ve sorumluluğunu kazandırmak, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Bilimsel ve teknolojik alana ilgilerini çekmek amacıyla bu çalışmalarını önemsediklerini ve bu çalışmaların tüm okullarda ve ilçelerde devam edeceğini vurgulayarak Alkan, katkılarından dolayı proje yöneticilerine teşekkür etti.

TÜBİTAK ve Bu Benim Eserim projeleri hakkında bilgi veren TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Melikşah Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, dünya üzerinde buluşların 17-40 yaş arasındaki insanlar tarafından yapıldığını söyledi. “Buluş yapacak gençler arıyoruz” diyen Dekan Yalçınöz, bu amaçla Niğde’de böyle bir seminer düzenlediklerini ifade etti. Proje yapmanın çok zevkli ve yararlı olduğunu ifade eden Yalçınöz, “Niğde’den geçtiğimiz yıllarda dereceye giren, Ankara’ya gönderdiğimiz projeler vardı. Bu yıl da önemli projeler bekliyoruz” diye konuştu.






Editör: TE Bilişim